03/08 - Zwemmen
Capkova wil in San Francisco afscheid nemen met wereldtitel

De 45-jarige Vera Capkova trekt naar San Francisco (VS) om er deel te nemen aan de wereldkampioenschappen voor masters. Ze zwemt er waarschijnlijk haar laatste competitiewedstrijd.

Vera Capkova

Vera Capkova, aangesloten bij de Merksemse Zwemvereniging Antwerpen (MZVA), realiseerde enkele maanden geleden een wereldrecord op de 100 meter rugslag, maar omdat het geen wedstrijd voor masters was, telt het record niet. Haar tijd van 1'07"95 doet natuurlijk het beste verhopen voor het WK.

"Ik zou graag afscheid nemen met een wereldtitel", zegt Vera Capkova. "De plaats telt, de tijden vind ik iets minder belangrijk. Ik zwem in Stanford in San Francisco de 50 meter vlinderslag en rugslag en de 100 meter rugslag. Mijn voorbereiding verliep prima. De wedstrijden vallen op drie verschillende dagen, ik heb alle hoop op een goede afloop."

Na het WK blijft ze nog enige tijd in San Francisco om er vakantie te nemen. Nadien hangt ze haar badpak aan de haak. "Het is goed geweest, mijn gezin begint te morren. Ik moest van mijn echtgenoot en kinderen beloven ermee op te houden na dit WK. Het werd ook wel wat zwaar, want ik heb ook nog een dokterspraktijk", zegt Capkova, die in 1981 in Tsjechië stopte met topzwemmen. Ze verkoos haar studie geneeskunde boven het zwemmen. In 2001 nam ze de draad opnieuw op en realiseerde ze op de rugslag weer enkele wereld- en Europese records.

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren