03/10 - Zwemmen
Bossuyt doet er nog minstens een jaartje bij

(GvA) - Tine Bossuyt heeft besloten toch nog minstens een jaartje door te gaan met topzwemmen. De voorbije maanden heeft ze even getwijfeld, maar de batterijen zijn na een rustperiode weer volledig opgeladen.

Tine Bossuyt

"Ik had mijn twijfels, dat geef ik toe", stelt de Merksemse die op zeventienjarige leeftijd doorbrak met een eerste internationale finale op het Europees kampioenschap in het Spaanse Sevilla. Bossuyt verzamelde verder 33 nationale titels en twaalfmaal goud op de Belgische kampioenschappen in klein bad. Ze is daarmee de meest gelauwerde kortebaanzwemster in ons land.

"Mijn programma voor de volgende maanden ligt intussen vast", vervolgt ze. "Ik zwem mijn eerste wedstrijd in het weekend van 14 en 15 oktober in Aken (Dui), in een 25-meterbad. Aken biedt altijd een leuk sfeertje, ideaal om opnieuw van start te gaan. Dan zijn er een week later de provinciale kampioenschappen in de Wezenberg. Op 11 november is er de Speedo Meet. Die vindt dit jaar plaats in het olympisch bad van Wachtebeke. Verder neem ik nog deel aan de Belgische kampioenschappen korte baan als voorbereiding op de Europese kampioenschappen in klein bad in Helsinki in december", zegt Bossuyt.

"De trainingen verlopen met ups en downs, maar dat is logisch als je in opbouw zit na een langere vakantieperiode", besluit de Merksemse.

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren