01/02 - Onenigheid met Ben Simons:
Daniel Tack stapt uit bestuur Schaal Sels

- Simons: “Het werd steeds meer de koers van Daniel Tack. Daartegen groeide verzet binnen het bestuur.”

Secretaris Daniel Tack is vorige week samen met vier andere leden uit het bestuur van de organisatie van de Schaal Sels gestapt.

Daniel Tack

Tack deed dat tijdens een algemene vergadering van de VZW die Schaal Sels organiseert.

Aan het opstappen zouden diepgaande meningsverschillen met voorzitter Ben Simons ten grondslag liggen.

“Ik en de vier andere leden die zijn opgestapt zijn van een oudere generatie dan Ben en wij doen de dingen op een iets andere manier. Dat ging om de de organisatie van de VZW, maar ook over de toekomst van de koers en waar we met die koers naartoe willen. Dat botste al een tijdje, eigenlijk al van rond de laatste editie van Schaal Sels. Vanaf oktober speelden wij al met het idee om er mee te stoppen. We hebben nog wel meegewerkt aan de eerste voorbereidende stappen voor de Schaal Sels 2007,” aldus Tack, die de grote drijvende kracht achter de wielerkoers was.

Tack wil niet in details treden over het hoe en waarom van zijn ontslag, maar wilde wel kwijt dat Ben Simons niet lang zal treuren over het opstappen van zijn vijf bestuursleden, naast Tack ook Adriaan Sips, Tony Gemis, Luc Peersman en Marcel Geens.

Volgens Tack was de eigenzinnige handelswijze van Ben Simons en het feit dat de bouwondernemer zo moeilijk te bereiken is een van de redenen van het opstappen van hem en zijn vier medebestuurders.

De organisatie van de Schaal Sels van dit jaar zou inmiddels al in volle gang moeten zijn.

Ben Simons

Tack weet echter niet te zeggen of de organisatie van de Schaal Sels nu in gevaar komt, wel is het zo dat er inmiddels onduidelijkheid is over de datum waarop de koers dit jaar gereden zal worden.

“Op de internationale kalender staat 4 september als datum, terwijl de nationale wielerkalender 28 augustus vasthoudt. Dat is ook de gewenste datum, want die dinsdag valt tijdens de Merksem kermis. Maar de UCI heeft de hele internationale kalender voor dit jaar een week opgeschoven. Welke datum het uiteindelijk zal worden weet ik niet,” aldus Tack.

Wrevel
Wanneer de UCI vasthoudt aan de datum van 4 september zou de Schaal Sels dit jaar dus buiten de Merksem Kermis gereden worden.

Volgens voorzitter Ben Simons (die we pas na de eerste editie van dt artikel aan de telefoon konden krijgen) zal het inderdaad die 4e september worden.

“Wanneer we een koers willen met aansprekende namen kan het niet anders,” aldus Simons die het zeer spijtig vindt dat Tack is opgestapt, maar ook zegt dat het er al langer zat aan te komen.

“Er was van andere bestuursleden al langer wat verzet tegen de werkwijze van Daniel. Nadat ik zes jaar geleden de organisatie van deze koers op mij nam heb ik Daniel er twee jaar later bij gevraagd. Twee jaar lang ging dat erg goed, maar de laatste twee jaar ontstond er hier en daar binnen het bestuur wat wrevel over de werkwijze van Daniel. Sommigen vonden dat het steeds meer zijn koers werd.”

“Kijk, het belangrijkste aan het organiseren van zo'n koers blijft het financiële plaatje. Je kunt wel heel gepassioneerd zijn, met veel mensen die er hard aan willen trekken, maar als je de sponsors niet hebt, kom je nergens.”

Simons maakt zich na het vertrek van Daniel Tack geen zorgen over de verdere ontwikkeling van de koers, en denkt zelfs dat een aantal dingen beter zal gaan.

“Wanneer je vooruit wilt met een organisatie en je wilt dingen veranderen is het beter dat met jonge mensen die willen vernieuwen te doen. En wij willen met deze koers vooruit, we willen Merksem een aansprekende koers geven. We hebben nu twee keer de televisie erbij gehad en dat zouden we in de toekomst nog graag zien gebeuren. Dan heb je meer interesse van sponsors en kun je ook weer grotere, aansprekende namen aantrekken.”

In 2006 kwam de Schaal Sels in heel Europa in het nieuws, maar dan wel op een minder positieve manier: de zware valpartijen van Crisoph Brandt en Robert Slippens.

Toch stelt Simons dat ook slecht nieuws goed voor een koers kan zijn: “Het bericht van de valpartijen kwam in het nieuws van Nederland tot Italië. Het was slecht nieuws, maar de naam van de koers verscheen overal in de media. Dan horen de mensen toch dat je bestaat. In eerste instantie werd er gezegd dat er fouten waren gemaakt door de organisatie, maar dat bleek uiteindelijk absoluut niet het geval. De manager van Robert Slippens (die de beschuldiging 's avonds uitte, red.) heeft dat uiteindelijk ook ruiterlijk toegegeven.”

Arjan Plantinga

 

 

 

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren