29/08 - Schaal Sels 2006
"De polders zijn verraderlijk"

Ward Bogaert staat vandaag in de Schaal Sels erg gemotiveerd aan het vertrek.

"Het nationaal kampioenschap heeft niet gegeven wat ik er vooraf van verwacht had. Daarom dat ik nu een beetje op revanche belust ben. Waar kan dat beter dan dinsdag voor eigen supporters en publiek."

Ward Bogaert wil in Schaal Sels revanche nemen voor tegenvallend BK

"De Schaal Sels ligt me nauw aan het hart omdat ik in de grote ronde een groot deel van mijn trainingsparcours terugvind. Ik weet hoe verraderlijk het kan zijn in de polders op de grens tussen België en Nederland", zegt Ward Bogaert.

"Een jaar geleden is de wedstrijd daar ook ontploft en met de aangekondigde weersomstandigheden vermoed ik dat het dit jaar niet anders zal zijn. De wind heeft vrij spel in de vlaktes daar en dat maakt dat op de smalle en bochtige wegen waaiers gevormd worden. Iedereen die een beetje ondervinding heeft, weet waar het zal gebeuren en probeert op het cruciale moment uiteraard voorin te zitten. Dat zorgt dus voor een heel nerveus gedoe waarbij je op een bepaald moment op je strepen moet staan of je wordt in de achtergrond gefietst. Niet gemakkelijk, dat kan ik je verzekeren."

"Als ik een goede dag heb, maak ik me sterk dat ik mee ben. Wat mogelijke winstkansen betreft, ben ik wel realistisch. Dat is te hoog gegrepen in dit gezelschap. Een plaats bij de eerste tien is het hoogst haalbare maar dat kan dan alleen als ik met een niet al te grote groep kan sprinten. Maar met een plaatsje bij de eerste twintig zal je me evenmin horen mopperen, hoor. Aan mijn goede wil zal het zeker niet ontbreken. Voor eigen publiek moet ik nooit worden aangepord. Dat bewees ik laatst nog toen ik in Kapellen een avond-wedstrijd won. Ik hoop dinsdag opnieuw niet te ontgoochelen."

Lees ook:
"De polders zijn verraderlijk"
Niko Eeckhout begint aan zijn weken
Is Niko Eeckhout al sterk genoeg?
Renners tonen zich vijf keer
Recordaantal renners
Parcours

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren