29/08 - Schaal Sels 2006
Niko Eeckhout begint aan zijn weken

Erkenning, hérkenning: het laat Niko Eeckhout niet onberoerd.

De leuke kanten van zijn bestaan als Belgisch kampioen, dus.

Al heeft die medaille ook een keerzijde.

Nico Eeckhout

"Neem de Eneco Tour. Puur opgevat als training, onder meer omdat ik kort voordien zwaar was gevallen. Noodgedwongen fiets je dan achteraan in de groep, en prompt komt er kritiek. Pas dan besef je echt wat zo'n trui allemaal losmaakt."

Niko Eeckhout heeft twee keer Dwars door Vlaanderen, ritwinst in de Driedaagse van De Panne en die Belgische titel op zijn erelijst staan, toch is hij eerst en vooral een renner van het najaar.

Van de Schaal Sels tot en met de Grote Sluitingsprijs in Putte-Kapellen: daar wil de Belgische kampioen bewijzen dat die titel in Antwerpen er niet toevallig is gekomen.

"Dat was toch de bedoeling," klinkt het zuchtend. "Maar door twee valpartijen hink ik wat achterop. Eerst sloeg ik in het dernycriterium van Elewijt zwaar tegen de grond. Met een ribblessure startte ik toch in de Eneco Tour, en daar ben ik nog eens horizontaal gegaan toen ik het tijdritparcours verkende. Met mijn knie tegen mijn chronostuur gekwakt, en daar ging ik."

Tweede verzwarende omstandigheid: de imposante reeks criteriums die Eeckhout achter de kiezen heeft.

"Nooit eerder meegemaakt, en niet altijd even leuk. Vooral omdat je de organisatoren zo'n beetje terwille moet zijn. Je moet ruim op tijd komen om wat handtekeningen uit te delen, en nadien wordt altijd verwacht dat je even je hoofd laat zien op de receptie, 's avonds laat. Dat beantwoordt niet aan mijn idee over conditie-opbouw, dat klopt. Maar voor één keertje mocht dat wel. En zeg nu zelf, als je op mijn leeftijd voor het eerst al die financieel aantrekkelijke aanbiedingen krijgt, dan zou je wel gek zijn om nee te zeggen."

Rambo ondertekende vorige week maandag een overeenkomst die hem ook in 2007 van een plek bij Chocolade Jacques - Topsport Vlaanderen verzekert.

"Ook al kon ik elders meer verdienen, ik heb toch voor sportieve zekerheid gekozen. Ik ben niet de man die gauw-gauw nog twee jaar ergens langs de kassa wil passeren. Ik heb ernstig overwogen om in een grotere ploeg in dienst van iemand anders te gaan rijden, maar mijn eigen zin doen, dat past het best bij mijn karakter."

Schaal Sels
Afstand: 188 kilometer.
Start (12u30) en aankomst (16u25): Nieuwdreef

Lees ook:
"De polders zijn verraderlijk"
Niko Eeckhout begint aan zijn weken
Is Niko Eeckhout al sterk genoeg?
Renners tonen zich vijf keer
Recordaantal renners
Parcours

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren