28/08
Parcours Schaal Sels

Morgen om 12u30 vertrekken 144 renners voor de 81e editie van de Schaal Sels, een categorie 1.1 koers voor eliterenners met en zonder contract.

Aan het vertrek liefst 24 ploegen en enkele grote namen, waaronder Peter Van Petegen, Tom Steels, Geert Omloop, Danilo Hondo en de winnaar van vorig jaar, Marcin Sapa.

Klik op de afbeelding voor een grote weergave

Na de start op de Nieuwdreef volgt via de Deurnsebaan een grote omloop van 148 kilometer door de Noorderkempen via Deurne, Wijnegem, Schilde, 's Gravenwezel, Schoten, Brasschaat, Maria-ter-Heide, Overbroek, Brecht, Loenhout, Wuustwezel, Nieuwmoer, Kalmthout, Essen, Essen-Hoek, Huybergen, Hoogerheide, Woensdrecht, Rilland, Ossendrecht, Zandvliet, Berendrecht, Stabroek, Putte, Kapellen, Hoevenen, Ekeren en Antwerpen.

Wie wordt de opvolger van de Pool Marcin Sapa, de winnaar van 2005?

Eenmaal terug in Merksem volgen nog vijf plaatselijke ronden van acht kilometer door de straten van Merksem, waarna de finish rond 17u00 verwacht wordt op de Nieuwdreef, ter hoogte van de Muziekacademie.

Grote afwezige in de editie van 2006 is overigens de Rabobank-ploeg, die al meerdere keren de winnaar leverde.

Steven de Jongh deed het zelfs drie keer: in 2000, 2002 en 2003.

Actueel is dit jaar natuurlijk ook de weersverwachting, want de weergoden lieten deze zomer al meerdere (sport)evenementen in het water vallen.

Voorlopig ziet het ernaar uit dat het morgen voornamelijk droog zal blijven, maar van aangenaam zomers weer zal met 19 graden en slechts af en toe wat zon nauwlijks sprake zijn.

Voor een weersvoorspelling op heel korte termijn kijkt u best op de weerradar (indien de weerradar niet automatisch start, druk dan een keer op de F5-toets op uw keyboard).

Zo kunt u, voor u morgen de deur uitstapt, met grote zekerheid weten of u een regenscherm mee moet nemen.

Lees ook:
"De polders zijn verraderlijk"
Niko Eeckhout begint aan zijn weken
Is Niko Eeckhout al sterk genoeg?
Renners tonen zich vijf keer
Recordaantal renners
Parcours

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren