16/01
Waterpolo, 3e Klasse: MZV–Ixelles 15-11

Zwaar gehavend Merksem wint van Ixelles

Na de verloren ¼ finale van de Belgische beker en de korte winterstop speelde een gehandicapt Merksem afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd van de terugronde in de competitie tegen het 1 punt voor Merksem geklasseerde Ixelles.

De Stroboeren moesten de diensten missen van trainer-speler Johnny Van Alphen en haar kapitein Dirk Jacobs wegens een schorsing uitgesproken door de groene tafel na een tumultueuze wedstrijd in Ciney begin december.

De klacht van Ciney werd wel afgewezen doch beide spelers kregen een symbolische dag schorsing opgelegd wegens het vermeende onsportieve gedrag van de ploeg.

Ferry Sterenborg, voor de gelegenheid terug van stal gehaald als coach, moest het dus stellen zonder deze sterkhouders. Met de anciens Steven Boyens en Michael Fannes in de lappenmand werd het wel een heel jong team dat het moest opnemen tegen de potige jongens van Ixelles. Het feit dat we 2 leden van het nationale junioren team in het water konden leggen liet vermoeden dat we toch over de nodig kwaliteiten moesten beschikken om de Brusselaars met succes te bekampen

Na een snelle achterstand voor Merksem liepen de stroboeren, na een tumultueuze fase in de tweede periode waarbij de Ixelles doelman werd uitgesloten, toch tot 6-3 uit.

Wie dacht dat dit Merksem alzo een vlotte overwinning ging binnenhalen kwam bedrogen uit. Door onervarenheid en klunzig verdedigingswerk liet Merksem, en dit niet voor het eerst dit seizoen, de tegenstander terug in de wedstrijd komen zodat bij een 7-7 en een 8-8 stand in de laatste periode nog alles moegelijk was.

Gelegenheidskapitein en ouderdomsdeken Steve Heirman nam echter zijn verantwoordelijkheid op door op korte tijd enkele ballen in het doel van de tegenstander te prikken en deze alzo KO te zetten. (eindstand 15-11)

Door deze overwinning wipt Merksem in de stand over Ixelles naar een 5de plaats. Volgende week komt de ongeslagen leider Calypso op bezoek. We zijn benieuwd of de doelstelling van coach Van Alphen, geen enkele wedstrijd verliezen in de terugronde, kan bewaard blijven.

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren