22/11
Waterpolo, Beker Van België: MZV-Waregem 13-11 (nv)

MZV bekert verder na heuse thriller

Na winst op Waregem wist waterpoloclub MZV zich zondagavond voor de tweede keer in zijn geschiedenis te plaatsen voor de kwartfinale van de Beker van België.

Merksem had in de competitie vorige week nog met 4-3 verloren van dit Waregem en was gebrand op revanche.

De winnende ploeg van MZV

De eerste periode verliep gelijkopgaand (2-2).

Bij een man-meer situatie kwam Waregem op voorsprong 0-1.

Steven Hermans scoorde ook uit man-meer de gelijkmaker 1-1, maar al snel was er weer een Waregemse voorsprong waarna Dirk Jacobs na weer man-meer de bordjes terug gelijk bracht.

De tweede periode verliep gunstig voor de thuisploeg.

Steven Hermans bracht met twee doelpunten - telkens op counter - Merksem 4-2 voor, maar even een onoplettendheid in de verdediging van Merksem en Waregem kwam terug op 4-3.

Een mooie pas van Bram Hawinkel naar Dirk Jacobs maakte de marge vervolgens weer twee en via Christof Bauwens zelfs drie (6-3).

Toch wist Waregem nog voor de rust de eigen hoop levend te houden door nog één keer tegen te scoren.

In de derde periode verloor Merksem even de pedalen.

Na drie man-meersituaties zette Waregem een 6-4 achterstand om in een 6-7 voorsprong en brak er bij MZV even paniek uit.

Speler/coach Johnny Van Alphen bracht dan met een prachtige omhaal de rust terug in het spel door voor 7-7 te tekenen.

Na meerdere keren haasje over leek Waregem met 9-10 toch nog aan het langste eind te trekken, maar in de slotseconden sleepte Dirk Jacobs toch nog een verlenging van 2 x 3 minuten uit het vuur.

Daarin zette de thuisploeg via Yvan Willems en weer Bauwens een voorsprong van twee punten op het bord en hoewel Waregem nog een keer wist aan te sluiten was de treffer van Steven Hermans voor 13-11 er te veel aan.

Merksem 93e Klasse) treft in de kwartfinale op 16 of 17 december in eigen huis zeker een ploeg uit 1e Klasse, want tijdens de loting op 28 november gaat het balleke met MZV samen met zeven 1e Klassers in de bokaal.

Danny Breeur

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren