15/12
Waterpolo, 1/4 finale Beker Van België, zaterdag 19u00:
MZV-Kortrijk

MZV klaar voor stunt?

Aanstaande zaterdag speelt MZVA haar ¼ finale van de Belgische beker tegen, net zoals vorig seizoen, bekerhouder en regerend Belgisch kampioen Kortrijk.

Voor het 2e jaar op rij stunt de Merksemse 3de klasser om zich als enige niet 1ste klasser zich te plaatsen voor de ¼ finale.

Jammer genoeg werd het ook ditmaal geen stadsderby vermits AZSC - de ploeg van ‘t stad - zich niet voor de ¼ finale wist te plaatsen.

AZSC, met ex-Merksemspelers Gerd Van den Bempt en Dirk Segers in de basis, staat wel ongeslagen aan de leiding in de Nationale competitie maar werd door Eeklo uit de beker gewipt.

Voor de beker is Merksem dan maar de ploeg van’t stad.

Net als vorig seizoen is Kortrijk de tegenstander.

Die ploeg is dit jaar in minder goede doen en verloor al twee competitiewedstrijden tegen AZSC en Doornik.

Ondanks dit feit en een voorgift van 10 doelpunten beschouwen de Stroboeren (uitkomend in de 3e Klasse) zich toch als kansloos tegen dit gereputeerde team van Kortrijk.

Hopelijk maken beide ploegen er, net als vorig seizoen, een aangename wedstrijd van.

Deze ¼-finale gaat door in het zwembad van Merksem op zaterdag 16 december 2006 om 19u00.

In de competitie zit de heenronde er op.

Na negen wedstrijden staat Merksem op een 6de plaats met 7 punten.

“Gezien we reeds 7 uit en slechts 2 thuiswedstrijden speelden is dit klassement niet onverdienstelijk. De beoogde plaats in de middenmoot moet dus haalbaar zijn,” stelt voorzitter Patrick Van den Bempt.

Coach Van Alphen wil volgens dit seizoen de lat niet hoger leggen omdat vooral de totale intergratie van de jeugd de hoofdoelstelling is.

Deze aanpak is noodzakelijk vermits het grote aantal jeugdspelers over welke de Merksemse waterpolo kan beschikken.

Van den Bempt: “Voor het eerst in de geschiedenis hebben we meer dan 80 actieve spelers. Daarom dat de toekomst van het Merksemse waterpolo er ook zeer goed uit ziet. Bedoeling is om stilaan terug onze plaats aan de top in 2de klasse in te nemen. En wie weet........ nog hoger.”

Arjan Plantinga

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren