19/12
Waterpolo, 1/4 finale Beker Van België: MZV–Kortrijk 12–28

MZV geen partij voor Kortrijk

Het was van bij de aanvang duidelijk dat Kortrijk niet naar Merksem was gekomen om een vroeg kerstgeschenk uit te delen.

Startende met hun basisploeg grepen ze de Stroboeren, gelukkig figuurlijk, bij de keel.

MZVA kon hier zowel op offensief maar zeker ook op defensief vlak bitter weinig tegenover stellen.

Na twee periodes was de voorgift voor Merksem van 10 doepunten dan ook al volledig weggewerkt.

Pas in de derde periode konden de, toch talrijk opgekomen, supporters de handen op elkaar krijgen voor een verdiend applaus voor het schitterende doelpunt van Steven Boyens uit een man meer situatie.

De Kortrijkzanen waren echter met de bedoeling gekomen om een monsterscore neer te zetten vermits ze in competitie reeds 2 nederlagen moesten slikken.

De definitieve uitsluiting met vervanging van Kortrijk speler Tuur Vanden Abeele is het bewijs dat het menens was en het hier niet om een demonstratie wedstrijd ging.

Merksem moest de druk willens nillens ondergaan en in de vierde en laatste periode floten de ballen letterlijk rond de oren van Merksem-doelman Erwin Willems, die zijn frustratie soms niet meer de baas was.

Zelfs het 2e Merksemse doelpunt van de avond door Steve Heirman kon de pijn van deze 12-28 nederlaag voor een bleek Merksem amper verzachten.

Opdracht volbracht voor Kortrijk en nog veel werk aan de winkel voor Merksem coach Van Alphen om zijn team veilig door de 2e competitiehelft te loodsen.

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren