09/11
Turnkamp Klimop RT is goed nieuwsshow

Tijdens de schoolherfstvakantie was Turnhal "Terlinden" in Merksem, het actieterrein van zowat 50 gymnasten die er vier trainingssesies per dag, van zowat twee uur, oefenden in acrogym en tumbling.

De input van nieuwe turnelementen die straks in de competitie kunnen gebruikt worden of de verfijning van reeds gekende en beheerste onderdelen stonden er op het programma.

Programma dat door de verschillende gymnasten gretig werd opgepikt en dan ook het nodige resultaat opleverde.

Of voor een tumbler, zoals Philip Janssens, die na een seizoen met blessures er bijna terug staat en stilaan klaar is voor de nakende selectiewedstrijden.

Of voor de verschillende formaties binnen acrogym die zich klaarstomen om ook daar in de wedstrijden de nodige ambitie te tonen en te volbrengen.

Hierbij werd al direct duidelijk dat het samenwerkingsverband tussen IVOLO (Hoboken), JESPO-gym (Antwerpen) en Klimop R.T. Merksem de nodige verwachtingen stelt maar tegelijkertijd een opsteker is.

Veel positieve dingen, zowel turntechnsich als kwa teambuilding, waarover iedereen tevreden is.

De trainers in acrogym Kiril Kirov (Bulgarije), Ellen Plasmans en Dani Seghers deden dan ook wat de trainers in tumbling Yoeri Barinov (Rusland), Freddy Bolsius en Eddy Van Schevensteen realiseerden.

Namelijk sterke trainingen aanbieden met een inhoud die het beste laat verhopen naar de toekomst.

En die toekomst ligt niet alleen in de Provinciale-, Vlaamse- of Belgische kampioenschappen.

Regelmatig zal een selectie leiden tot deelname aan o.a. de Flifis-Cup (29 tot 30 juni 2007) in Ooostende of het Wereldkampioenschap voor de Jeugd (7 tot 09 november 2007) in Canada.

Maar turnen over de hele wereld geeft nooit zo'n ambiance als voor eigen volk tonen tot wat je al in staat bent na een week van stevig trainingswerk.

Op vrijdagavond was er dan ook een gesmaakte demo voor ouders waarvan velen met open mond stonden te kijken van zoveel kwaliteit en niveau!

En dat het ook nog gezellig was bleek tijdens de Halloweenfuif waar zowat iedereen uit de bol ging.

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren