27/11 - Damesvoetbal 2e Provinciale:
K. Merksem SC - Ladies Willebroek 2-0

Merksem herfstkampioen

Omdat Merksem zelf op eigen veld won van concurrent Ladies Willebroek en koploper Davo Puurs niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel thuis tegen Loenhout is het damesteam van Merksem SC na dit weekeinde de trotse lijstaanvoerder in 2e Provinciale.

Merksem miste zaterdag veel kansen. Hier ziet Cathy De Bel (r) haar inzet van dichtbij gekeerd door de doelvrouw van Willebroek

Dat is opmerkelijk omdat de ploeg van Walter Jordaens pas vorig seizoen promoveerde van 3e naar 2e.

De wedstrijd werd bemoeilijkt door de straffe zuidwester die zaterdagnamiddag over het stadion blies, al had vooral Willebroek het daar in de 2e helft zeer moeilijk mee.

Karin Senden is de spil van Merksem. Hoewel aan de trage kant was ze zaterdag absoluut de baas op het middenveld

In het eerste bedrijf wist Merksem er beter mee om te gaan, hetgeen resulteerde in een mooie openingstreffer van Karin Senden in de 32e minuut.

Een vrije trap vanwege een handsbal op zo'n 20 meter van het doel van Willebroek werd door de spelverdeelster ineens binnengetrapt: 1-0.

Die voorsprong was overigens terecht, want hoewel ook de bezoekers enkele mogelijkheden creëerden was SC absoluut de beter voetballende ploeg.

Voorstopper Heidi Delanghe: het slot op de deur in de Merksemse defensie

Toch was spits Cathy De Bel niet helemaal tevreden over het spel van haar ploeg: “De combinaties liepen niet zoals het hoort, en dat had met de wind weinig te maken.”

In een tweede helft waarin Merksem zeker vijf 100% kansen kreeg was de thuisploeg vooral dreigend over de rechter flank waar Nathalie De Vylder en Katrien De Leus veel gevaar stichtten.

Nathalie De Vylder was een constante dreiging op de rechterflank

Toch was het uiteindelijk de 17-jarige De Bel die 10 minuten voor het einde de beslissende 2-0 tegen de touwen knalde.

Ze deed dat op de voor haar karakteristieke wijze: vanaf de linker flank naar binnen draaien en de bal vervolgens met rechts aan de tweede paal binnen schieten.

De goal betekende grote opluchting voor Merksem, want ondanks het overwicht bleef Willebroek dreigend op de counter.

Controlerende middenvelder Isabel Bleys wist echter meestal in een vroeg stadium de angel uit de Willebroekse counters te halen en anders was er altijd nog het slot op de deur in de persoon van Heide De Langhe.

Isabel Bleys was zaterdag de stille kracht van de ploeg. Altijd op de juiste plek, sterk in de duels en telkens een goed vervolg na de balrecuperatie

Coach Jordaens was tevreden met de overwinning van zijn ploeg, maar over het veldspel was hij minder content: “We zetten minder druk naar voor dan we normaal gesproken doen. Aan de andere kant moet je je realiseren dat we vandaag tegen een ploeg speelden die veel meer ervaring heeft dan wij. Toch, wanneer wij de kansen afmaken wordt het hier gewoon 4-0 en daar had Willebroek echt niet over mogen klagen.”

De winnende coach vindt de 1e plaats in de rangschikking en de titel van herfstkampioen die men binnenhaalde overigens maar bijzaak: “Promoveren was niet onze doelstelling. Er moet een hoop verbeteren aan deze ploeg. Waar het vooral nog een beetje aan schort is een goede groepsgeest, maar daar gaan we de komende weken hard aan werken.”

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren