10/11 - Voetbal 1e Provinciale, zondag 14u30:
K. Merksem SC - Wuustwezel

Zorgen voor Vandooren

Kenneth Boons staat sinds vandaag ook op de lange lijst gekwetsten

Zondag speelt Merksem in het Jef Mermans-stadion tegen Wuustwezel, een ploeg die zo langzamerhand weer daar staat (6e) waar het aan de hand van de resultaten van de laatste seizoenen ook thuishoort.

Dat is wel een beetje spijtig voor Merksem want een maandje geleden werd Wuustwezel nog als een minder sterke ploeg beschouwd.

Dat kwam echter vooral door een gemiste start (of gewoon een zwaar programma?), die men middels een serie van 11 op 15 bijna helemaal heeft weggepoetst.

De kracht van Wuustwezel is de grote cohesie van het geheel en van de defensie in het bijzonder.

Wuustwezel incasseerde in tien wedstrijden slechts zeven tegengoals, al moet daarbij direct gezegd worden dat men ook slechts acht keer scoorde - alleen Olen (4) is minder productief.

Van die acht goals werden er zes gemaakt op eigen veld, en die matige productiviteit op verplaatsing pleit in het voordeel van Merksem SC.

Ook qua tegengoals doet Wuustwezel het niet best buitenshuis, want daar kreeg men er zes van de zeven binnen.

De tegenstander van zondag lijkt dus niet graag op vreemde bodem te spelen en dat spreekt uiteraard in het voordeel van het team van Philip Vandooren.

In het nadeel van SC is echter het grote aantal kwetsuren en dan met name die van Rachid Gloub.

De resultaten van Wuustwezel
Vlimmeren - Wuustwezel 0 - 0
Wuustwezel - Bel.Edegem 0 - 0
Kontich - Wuustwezel 2 - 1
Wuustwezel - Houtvenne 2 - 1
Wijnegem - Wuustwezel 3 - 0
Wuustwezel - AC Olen 1 - 0
Tub.Borgerhout - Wuustwezel 1 - 1
Wuustwezel - Oud Turnhout 2 - 0
Branddonk - Wuustwezel 0 - 1
Wuustwezel - Wilrijk 0 - 0

De centrale middenvelder heeft last van een spierscheurtje en is waarschijnlijk nog enkele weken out.

“We merken de laatste weken hoe belangrijk Rachid voor ons is. Niet alleen is hij de foerier tijdens de wedstrijden, de man die onze spitsen bedient. Maar ook tijdens de trainingen geeft hij leiding en zorgt hij voor een hoger niveau dan wanneer hij er niet bij is,” stelt Vandooren.

“Juist tegen een ploeg die niet wil voetballen is hij van belang voor ons. Want wanneer we tegen een aanvallend spelende tegenstander de counter kunnen hanteren is het gemis niet zo groot, maar wanneer we bijvoorbeeld zoals zondag tegen Lichtaart of nu dit weekeinde tegen Wuustwezel zelf het initiatief moeten nemen is Rachid erg belangrijk met zijn ideeën.”

Vandooren verwacht dan ook geen grootse wedstrijd tegen Wuustwezel: “Nee, het zal een heel gesloten wedstrijd worden, vrees ik. De ploeg die een doelpunt weet te scoren kon wel eens met de winst gaan lopen.”

Naast Rachid Gloub mist Merksem zondag ook Kenneth Boons, Mo Markai, Tom Viroux, Jeroen Forceville, Michael Bridoux, Marc Jacobs, Jan Matthijssens, Bram De Backer en Tom De Beer.

Een opstelling kon Vandooren vandaag dan ook nog niet geven: “Nee, dat zal nog even puzzelen worden...”

AP

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren