13/11 - Voetbal 1e Provinciale:
K. Merksem SC - Wuustwezel 0-2

Misdaad loont!

Een afschuwelijke aanslag op de benen van de 18-jarige El Hassani, een arbiter die het allemaal goed vindt en een rode kaart voor Merksem-spits Abdel Edders die besloot om dan maar zelf maatregelen te nemen tegen de (verkeerde) Wuustwezel-verdediger; zie hier een samenvatting van de partij tussen Merksem SC en Wuustwezel.

Terwijl verzorger Jan Matthijssens zich over Sliman El Hassani ontfermt (r) belagen spelers van Merksem en Wuustwezel de arbiter (l.)

Dat de bezoekers in de slotfase nog met de zege gingen lopen interesseerde eigenlijk niemand na afloop van weer maar eens een wedstrijd die door intens slechte arbitrage werd verpest.

De vraag hoe het in Gods naam mogelijk is dat noch de fluitsman noch de vlaggenzwaaier de aanslag van Wuustwezel-verdediger Marcel De Bruyn juist inschatten zal voor altijd een raadsel blijven.

In 1e Provinciale staan helaas geen 16 camera's langs de lijn die De Bruyn middels de opgenomen beelden alsnog aan de schandpaal zouden kunnen nagelen.

Dat hij dat verdient staat buiten kijf.

Omdat de arbiter weigerde De Bruyn rood te geven haalde Abdel Edders zelf zijn gram en werd hij vervolgens zelf met rood naar de cabine gestuurd

Veel mensen in het Jef Mermans-stadion dachten gisteren terug aan de 18e december 2005, de dag dat Danny Tibermont van 's Gravenwezel Khalid Moussaoui bewust en op misdadige wijze een dubbele beenbreuk schopte.

Moussaoui voetbalt nog steeds niet en een zelfde sombere toekomst wacht wellicht ook El Hassani.

Waarom?

Omdat boer De Bruyn uit Wuustwezel besluit er eens stevig in te vliegen.

Enige aanleiding had hij daarvoor in de tot dan toe sportieve match absoluut niet.

De arbiter - die De Bruyn geel gaf, net als Tibermont vorig jaar - sprak na afloop van 'een ongelukje'.

Een tackle op kniehoogte met een dubbele beenbreuk tot gevolg een ongelukje noemen; je moet er maar het lef voor hebben, of inderdaad gewoon blind zijn.

De woede van de Merksemse bank - de aanslag gebeurde recht voor hun neus en het gekraak van de botten van El Hassani was tot achter in de tribune te horen - was dan ook meer dan terecht.

Marcel De Bruyn kreeg slechts geel voor zijn gelukte aanslag op de benen van El Hassani

Zelfs de altijd rustige en bedaarde afgevaardigde Patrick Van Camp riep zijn verontwaardiging naar het hoofd van de arbiter, coach Philip Vandooren liep het veld in (en vloog dus naar de tribune) en leek bijna zijn zelfbeheersing te verliezen, terwijl de medespelers van El Hassani aangeslagen op de grond zaten.

Onbegrip op het gezicht van Rachid Gloub, blinde woede bij anderen.

Wanneer je iemand buiten de lijnen van een voetbalveld zo toetakelt riskeer je een een paar maanden achter de tralies, maar meneer De Bruyn komt er dankzij de incompetentie van arbiter en linesman vanaf met het kortstondig bekijken van een geel stukje karton.

Omdat de voor zijn taak niet geschikte arbiter slechts geel trok besloot Abdel Edders dan maar zelf zijn gram te halen.

Bij een duel in de backlijn plantte hij zijn elleboog in het gezicht van Jef Van Gansen, die hij voor de dader van de aanslag op El Hassani hield.

Dom van Edders, maar best begrijpelijk gezien het voorgaande.

De arbiter zag het weer niet, maar de linesman aan de andere kant van het plein had het wel waargenomen.

Rood voor Edders dus.

Rachid Gloub probeert tijdens de slotminuten van de match het onrecht dat hem en zijn ploeg werd aangedaan te begrijpen

De schade voor Merksem is zo dus dubbel groot want naast El Hassani is men daardoor ook zijn aanvalsleider binnenkort voor langere tijd kwijt.

Met de al uitgesproken schorsingen voor Boons (2 wedstrijden) en Mo Markai (nog drie matchen) erbij wordt de spoeling dus nog maar eens dunner voor coach Vandooren.

De wedstrijd zelf was na de rode kaart een eenzijdige aangelegenheid.

Coach Vandooren had in de rust moeite gehad zijn spelers weer bij de les te krijgen.

“Sommige jongens zaten huilend in de cabine. Ik heb ze gezegd dat we voor El Hassani moesten zorgen dat Wuustwezel niet met de drie punten naar huis zou gaan. Niemand kon er echter goed zijn hoofd bij houden in de 2e helft,” aldus Vandooren.

Zonder spits Edders kon Merksem voorin geen vuist maken en hoewel de overgebleven Merksemse spelers nog wilden vechten voor elke meter was de werkelijke overtuiging weg bij SC.

Met het beeld van de ambulance die hun teammakker afvoerde naar het Jan Palfijn nog vers in het geheugen was waren de spelers elders met hun gedachten.

Wuustwezel was daardoor heer en meester in de tweede helft en kon door twee late goals van de ingevallen Tim Eijsackers de drie punten toch mee naar huis nemen.

Wetende dat de zege tot stand was gekomen middels een misselijkmakende aanslag op de gezondheid van een jonge sportman was het vreemd om te zien dat de Wuustwezelspelers na afloop blij durfden zijn met hun overwinning.

Soms is voetbal helemaal niet leuk.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren