08/12 - Voetbal 1e Provinciale, zondag 14u30:
K. Merksem SC - Wijnegem

SC zonder Boons tegen Wijnegemse luchtmacht

Hoewel niemand bij KMSC van een crisis wil spreken, is het toch alle hens aan dek voor de fiere Merksemse club.

Door een reeks mindere wedstrijden is men halverwege het seizoen afgezakt naar de voorlaatste stek in 1e Provinciale - een stek die aan het einde van de rit vrijwel zeker degradatie terug naar 2e betekent.

Hoewel Abdel Edders al vijf wedstrijden droog staat is alle hoop voor de Merksemse doelpunten zondag weer op hem gevestigd

Twee punten uit vijf matchen is de magere score van de laatste weken, en wanneer Wijnegem zondag het Jef Mermans Stadion verlaat is de kans reëel dat dat twee uit zes geworden is.

Met Wilrijk daarnaast thuis tegen hekkensluiter Olen zal Merksem de concurrentie dus wellicht verder weg zien lopen, en dat is in de donkere dagen voor kerst geen plezant perspectief.

Merksem treedt zondag tegen Wijnegem aan zonder de geschorste Kenneth Boons en de gekwetste Peter Luyckx.

Mo Markai heeft vorige week zijn laatste schorsingsdag uitgezeten, maar deze week raakte de middenvelder gekwetst en daardoor is hij waarschijnlijk pas na de winterstop weer inzetbaar.

Wel nog van de partij is spits Abdel Edders.

Hij hoorde deze week weliswaar een schorsing van vier wedstrijden tegen zich uitspreken vanwege de elleboog in de match tegen Wuustwezel, maar zijn schorsing gaat pas volgende week in.

De resultaten van Wijnegem:
Wijnegem - St.Lenaarts 0 - 3
FC Duffel - Wijnegem 2 - 1
Wijnegem - VC Tielen 3 - 0
Lichtaart - Wijnegem 0 - 1
Wijnegem - Wuustwezel 3 - 0
Bel.Edegem - Wijnegem 1 - 5
Wijnegem - Kontich 5 - 0
Houtvenne - Wijnegem 1 - 3
Vlimmeren - Wijnegem 3 - 1
Wijnegem - AC Olen 4 - 0
Tubantia - Wijnegem 2 - 3
Wijnegem - Oud Turnhout 1 - 1
Branddonk - Wijnegem 4 - 2
Wijnegem - Wilrijk 2 - 0

Dat is natuurlijk positief voor Merksem, want zo krijgt de spits de kans het jaar niet te hoeven beëindigen met een goaldroogte van zes matchen.

Zo lang heeft de Merksemse aanvalsleider namelijk al geen doel getroffen en het is iets dat hem danig frustreert, weet zijn trainer Philip Van Dooren: “Maar het is ook vooral frustrerend voor hem omdat het feitelijk niet aan hem ligt. Abdel speelt goed. Het zijn de mensen achter hem die niet het gewenste niveau halen en hem niet van de juiste aanvoer voorzien.”

Hoe het ook zij, Edders zal er op gebrand zijn om het jaar 2006 af te sluiten met een goal, en liefst een paar meer.

Dat zal tegen Wijnegem geen eenvoudige opgave zijn.

De shoppers zijn fysiek een van de sterkste ploegen van de reeks en hebben in elke linie een paar mannen van 1m80+.

Van Dooren: “Ze zijn inderdaad heel sterk bij stilstaande fases, en ik zal mijn verdedigers op het hart drukken niet te veel corners en vrije trappen weg te geven. Dat kan. Je kunt als verdediger het duel uit de weg gaan, meer de ruimte verdedigen.”

Hoewel alles wijst op een overwinning voor de bezoekers - ze staan ten slotte niet voor niets tweede - heeft Van Dooren er een goed gevoel over.

“Ja, waarom niet. Wij hebben niets te verliezen, kunnen zonder druk het plein op stappen, want alles wat we zondag rapen is bonus. Pas de week erna tegen Olen, dan moet er gewonnen worden.”

Met welke elf Van Dooren het overmorgen gaat doen wist hij vandaag nog niet te vertellen, want hoewel Jurgen Van de Velde terugkeert van een schorsing speelde Marc Jacobs vorige week een zeer sterke partij en is ook hij voor Van Dooren een kandidaat voor de basis.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren