02/02 - Voetbal 1e Provinciale, zondag 15u00:
K. Vlimmeren Sport - K. Merksem SC

Heeft Merksem nog een kans?

Kan Merksem komende zondag op het plein van Vlimmeren uit het diepe dal kruipen waarin men zich al weken, zo niet maanden bevindt?

Dat is de grote vraag voorafgaand aan het duel tegen de huidige nummer vijf uit de rangschikking, Vlimmeren.

Rachid Gloub (l) en Abdel Edders worden zondag herenigd met Mo Markai

Het meest logische antwoord op die vraag luidt natuurlijk 'nee'', maar de wonderen zijn deze steeds warmer wordende wereld nog niet uit en daarom heeft Merksem alle reden om te hopen op een wonder in de vorm van drie punten.

Een nog groter wonder zou het zijn als de ploeg van Philip Van Dooren zich dit seizoen weet te handhaven in 1e Provinciale.

De ploeg staat niet alleen voorlaatste maar speelt de laatste weken ook als een degradatiekandidaat.

De werklust is de laatste twee weken minder omdat enkele spelers met hun hoofd al elders zijn en dat is wellicht omdat de missie van dit seizoen dreigt te mislukken, maar ook omdat de transferperikelen weer actueel zijn.

Philip Van Dooren wil het echter nog niet opgeven en zeker niet zonder er alles aan te doen om toch te overleven op dit niveau: “Misschien zakken we dit jaar, dat sluit ik niet uit, maar ik zou het vreselijk vinden wanneer we ten onder gaan zonder ons te verweren.”

Merksem mag dit weekeinde echt wel hoop op drie punten koesteren.

Na het echec van vorige week heeft Philip Sadzo weliswaar alweer de handdoek geworpen, maar zondag staan wel Abdel Edders, Rachid Gloub en Mo Markai op de as van het veld - voor het eerst sinds de thuismatch tegen Vlimmeren (2-3).

Wanneer de overige spelers nieuwe moed kunnen puren uit de aanwezigheid van dergelijke goede spelers is er voor SC nog van alles mogelijk, maar dan alleen wanneer vernoemd drietal zelf het voortouw neemt.

Van Dooren heeft ook daar een goed gevoel over: “Dinsdag hebben we echt geweldig goed getraind. Donderdag was er ook een heel goed gesprek tussen de spelers onderling. Het wordt zondag vooral een zaak van zonder kleerscheuren de eerste 20, 25 minuten doorkomen en dan verder kijken. Dat we vooral niet weer zoals de laatste twee weken al na een paar minuten weer moeten achtervolgen.”

Arjan Plantinga

  Geys (?)  
  Hermans  
M. Van Camp Van de Velde
Viroux Markai Forceville
Gloub
Peeters Ouriagli
  Edders  
       
       
       
       
       

 

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren