04/02 - Voetbal 1e Provinciale:
K. Vlimmeren Sport - K. Merksem SC 2-0

Streep door Merksem

- SC beëindigt match met 7 spelers!

Heel Merksem SC vraagt zich sinds vanmiddag af wat het arbiterskorps in 1e Provinciale tegen hun eerste ploeg heeft.

En met recht, want wie ziet dat een team dat door vrijwel alle volgers als 'te braaf' wordt omschreven in de laatste drie wedstrijden liefst 15 gele en 5 rode kaarten kreeg kan nauwelijks anders concluderen dan dat er iets gaande is.

Kaarten trekken...

Vier van die rode prenten kregen de Merksemse spelers vanmiddag in de wedstrijd op Vlimmeren voorgehouden.

Daarvan was de eerste zeker terecht: Rachid Gloub werd door een speler van Vlimmeren uit zijn tent gelokt en reageerde door de uitdager een patat rond zijn oren te verkopen.

Daarmee liet Gloub zijn ploeg voor de tweede keer in korte tijd in de steek en mag de sierlijke middenvelder zijn seizoen als voorbij beschouwen.

Toch hield Merksem ook met 10 vrij moeiteloos stand tegen Vlimmeren en kreeg het in de 70e minuut via Tom Van Camp zelfs de beste kans van de match.

...kaarten trekken...

Merksem stond dan al met negen omdat Tom Viroux ook naar de kant was gestuurd.

De rode kaart voor de middenvelder was absurd.

Viroux wilde met volle kracht op een losse bal trappen, miste de bal half en raakt de tegenstander die ook voor de bal ging hard op het scheenbeen.

Ongelukje dus.

De man in het zwart dacht er echter anders over en gaf Viroux direct rood.

Ongeloof bij SC, maar het zou nog erger worden.

Met nog vijf minuten te spelen leek SC met 9 tegen 11 een punt uit de brand gaan slepen, maar weer meende de arbiter de gang van zaken te moeten beïnvloeden door Kevin Beck voor een doodgewone overtreding de derde Merksemse uitsluiting te bezorgen.

Uit de wanorde die ontstond door de vrije trap wist de thuisploeg tegen acht spelers uiteindelijk de score te openen, maar al wie de wedstrijd had gevolgd was te verbouwereerd om te beseffen wat zich hier afspeelde.

Ook na zijn tweede flagrante blunder was het de arbiter echter nog niet genoeg, want in de 94e minuut werd een eenvoudige botsing tussen Markai en Matthijsen door de arbiter beoordeeld als zijnde een penalty waard en...

... en nog eens kaarten trekken.

... een rode kaart voor Markai.

Zelfs de term hallucinant schiet te kort om het optreden van de 'onpartijdige' te omschrijven.

“Dit was echt niet normaal,” stelt een verbijsterde SC-coach Philip Van Dooren.

“Ik heb het bestuur gevraagd of iemand mij kan uitleggen wat hier vanmiddag gebeurd is, want het lijkt me vrij evident dat hier iets gaande is. We hebben het zo al moeilijk genoeg om ons te handhaven... Hier speelt iets!”

“Mijn spelers hebben een geweldige match gespeeld, want zelfs met tien tegen elf en met negen tegen elf gaven we niets weg. Maar die derde kaart was er dan te veel aan. Ach, zelfs al hadden we tot het einde met negen tegen elf gestaan dan had de arbiter waarschijnlijk net zo lang laten spelen tot Vlimmeren zou gescoord hebben.”

Onder spelers en supporters van de club wordt inmiddels gefluisterd dat racisme de reden zou zijn dat Merksem de laatste weken steeds tegen twaalf man speelt, maar voorzitter Michel Pradolini wil daar niets van weten.

“Dat zul je van mij niet horen. Ik denk eerder dat onkunde de reden is van het optreden van de man die de wedstrijd vanmiddag leidde. De eerste kaart was terecht, maar de andere drie sloegen helemaal nergens op. Samen met de voorzitter van Vlimmeren heb ik er na afloop lang over gesproken. Ook de mensen van die club vonden de rode kaarten namelijk volkomen idioot.”

Kansen om op de een of andere manier verhaal te halen over de partijdigheid van de leiding ziet Pradolini niet.

Oh ja, gevoetbald werd er ook nog, maar geen mens die daar vanmiddag veel plezier aan beleefde

“Van onze kant weet ik niet wat de arbiters tegen Merksem zouden kunnen hebben. Ze worden hier altijd goed ontvangen, maar dat vinden de heren misschien niet voldoende. Met de arbiter van twee weken geleden heb ik nog gesproken na de match. Hij zei me dat hij voor de twee gele kaarten van Gloub geen reden had tot een negatief rapport. Vervolgens krijgt Gloub nog eens twee matchen boven op de ene automatische voor twee keer geel. Maar wat moet je doen? Tegen die imperialisten van de bond heb je geen schijn van kans.”

Door de catastrofale middag op Vlimmeren mag men nu vrijwel zeker een streep trekken door de Merksemse kansen op lijfsbehoud.

Niet alleen werden er drie punten verloren, maar gezien de eerdere rode kaarten voor Gloub en Markai zal de schorsing niet mals zijn, waardoor Merksem op zoek zal moeten naar een waarachtig mirakel om zich zonder die twee in 1e te handhaven.

Hoewel zowel trainer als voorzitter zich vanmiddag strijdbaar toonden, was er bij Michel Pradolini toch ook nog tijd voor een filosofisch moment: “Ach weet je, winst of verlies in het voetbal is maar voorbijgaande materie, het gaat erom dat wij ons sociaal engagement voortzetten. Dat is echt belangrijk.”

Arjan Plantinga

Foto's: Benjamin Lembrechts

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren