06/10 - Voetbal 1e Provinciale, zondag 15u00:
K. Merksem SC - K. Vlimmeren Sport

“We zijn nog geen enkele keer weggespeeld”

Bij veel clubs zou er na een start met 4 op 15 sprake zijn van een serieuze crisis.

Zo niet bij Merksem SC trainers, spelers, bestuur en supporters weten dat de promotie naar 1e eigenlijk een jaartje te vroeg kwam.

De organisatie staat nog niet 100% op poten en de financiële situatie kan de luxe nauwelijks dragen.

Filip Vandooren zal zijn ploeg zondag lichtjes aanpassen aan de tegenstander. “Vorig seizoen speelden we altijd ons eigen spel, maar dat kan in deze reeks niet altijd.”

Toch wil niemand in het Jef Mermans-Stadion terug naar 2e.

Handhaving in 1e is het doel en daar gelooft men nog steeds in.

En terecht.

Tenslotte is er feitelijk nog niets gebeurd.

Men pakt niet al te veel punten vanwege de aanpassingsproblemen met het hogere tempo en de grotere fysieke kracht van de tegenstanders, daardoor ging men al een paar keer in het laatste half uur onderuit.

Maar op basis van de voetballende kwaliteiten kan Merksem absoluut mee in 1e, tenslotte werd men nog geen enkele keer weggespeeld.

“De spelers weten dat ze dat laatste half uur moeten zien dichtfietsen en dat zal ook lukken. Nu kunnen we nog maar zestig minuten mee op dat hoge niveau. Binnenkort zullen dat er negentig zijn,” stelt coach Filip Vandooren.

“Hetzelfde geldt voor het scorend vermogen. Mijn spitsen zijn scherp. Edders heb ik nog nooit zo scherp gezien als hij nu is en ook Kevin Peeters en Imad Ouriagli staan niet voor niets in de ploeg. Maar ook zij moeten leren hoe ze de betere verdedigers in deze reeks kunnen kloppen. Er zit echter nog heel veel rek in de ploeg dus ik zie nog genoeg groeimogelijkheden.”

Van een crisis zal ook na verwacht verlies in de komende zware matchen dus geen sprake zijn volgens Vandooren.

“Misschien dat de supporters het anders zien hoor. Zij betalen geld om naar de match te komen zien en mogen roepen wat ze willen. Maar iedereen binnen de club weet hoe het zit, weet dat wij niet de budgetten hebben van de andere clubs in reeks. Ook als wij na Vlimmeren, St. Lenaarts en Duffel nog op vier punten staan zal dat niet veranderen. Zelfs met 4 op 24 zijn wij nog lang niet uitgeschakeld.”

Zondag komt dus Vlimmeren naar Merksem, een ploeg die door Vandooren vooraf als een periodekampioen werd bestempeld, maar die het vooralsnog niet geweldig doet.

“Ach, 8 op 15 is niet slecht. Het is een goed voetballende ploeg, technisch verzorgd en aanvallend. Ze hebben vooral een sterk middenveld met spelers die over veel techniek en finesse beschikken en die allemaal een beslissende pass in huis hebben. Wij zullen ons daar een beetje aan moeten aanpassen. Dat betekent iets compacter spelen, iets dichter bij de eigen backlijn spelen en vooral een verzwaard middenveld.”

Vandooren had overigens hartelijk moeten lachen om de column van Vlaams Belang-lijsttrekker Jan Penris, volgens wie het Merksem ontbrak aan visie.

“Ach, die man zocht een leuke insteek voor zijn column. Hij was samen met Filip Dewinter uitgenodigd door Wilrijk om te komen eten. Op basis van een wedstrijd denkt hij te kunnen weten waar wij de laatste drie jaar aan gewerkt hebben. Hij doet maar. Ik denk trouwens dat het een goede motivatie is voor mijn spelers. Er zitten veel allochtonen in onze groep en die zullen zich zoiets zeker door zo'n figuur niet laten zeggen.”

Arjan Plantinga

De vermoedelijke opstelling :

  Geys (?)  
El Hassani Viroux Boons Van de Velde
  M. Van Camp Markai  
Peeters Gloub Ouriagli
  Edders  
       
       
       
       
       

 

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren