09/10 - Voetbal 1e Provinciale:
K. Merksem SC - K. Vlimmeren Sport 2-3

Merksem voelt zich tekort gedaan

Na een duel met een goede start en een zeer spannende slotfase stond Merksem SC gisteren na 90 minuten opnieuw met lege handen en deze keer was dat echt niet nodig geweest.

Naief verdedigen en te snel het hoofd laten hangen zorgden echter, net als weer een rode kaart voor Mo Markai, voor het vierde verlies in zes wedstrijden.

Kevin Peeters zorgt (r) in de 69e minuut voor 3-2

Wetend dat koploper St. Lenaarts volgende week naar het Jef Mermans Stadion komt gaat Merksem een sombere herfst tegemoet.

Rood
Het begon zo goed, want al na twee minuten zette Imad Ouriagli zijn ploeg na een prachtige aanval in een weer goed gevuld stadion op voorsprong.

Ook in het half uur dat volgde bleef Merksem baas en hoewel dat niet tot echt uitgespeelde kansen leidde hing de 2-0 in de lucht.

Helaas gebeurde dan wat al zo vaak gebeurde dit seizoen: Merksem liet zich al te ver terugdrukken en dicht tegen het eigen doel aanspelend maken de Merksemse verdedigers vaak dodelijke fouten.

Zo ook gisteren, en daardoor stond het aan de rust geen 2-0, maar gewoon 1-2.

Het inbrengen van Peter Luyckx bracht een serieuze verbetering

Eerst stapte centrale verdediger Tom Viroux op het verkeerde moment in waardoor Nico Bartholomeeussen in de 34e minuut voor 1-1 kon zorgen, en twee minuten voor de pauze lag de hele Merksemse linkerflank open, kwam doelman Ian Geys veel te ver uit zijn doel en mocht Koen Vosters Vlimmeren op voorsprong zetten.

Dat gebeurde overigens pas nadat Mo Markai met rood van het plein was gestuurd wegens een trappende beweging naar zijn tegenstander.

Het was de tweede rode kaart voor Markai in vier wedstrijden en dat betekent een extra probleem voor SC-coach Filip Vandooren, want hoewel Markai in principe zeer belangrijk is voor zijn ploeg, moet Vandooren wel disciplinaire maatregelen nemen.

Abdel Edders kwam kort na de 2-3 dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot werd door doelman Kurt Verhoeven met de vingertoppen over getikt

De twee tegengoals in het laatste kwartier van de eerste helft speelden ook in het eerste kwartier van de tweede helft nog in de hoofden van de Merksemse spelers.

Merksem kwam aangeslagen uit de kleedkame en leek - hoewel er nog 45 minuten te spelen waren en de stand echt nog maar 1-2 was - niet meer te geloven in een positief resultaat.

Vandooren kon dat wel een beetje begrijpen: “Als je vlak voor de rust zo'n mentale tik krijgt van twee tegendoelpunten terwijl je eigenlijk baas bent, is het heel moeilijk om met tien man in de achtervolging te gaan.”

Merksem startte dus zwak aan het tweede bedrijf en Vlimmeren rook meteen zijn kans.

Onder aanvoering van de handige spits Dennis De Prins gingen de bezoekers op zoek naar meer en vonden ze dat na een klein kwartiertje.

Vosters mocht al dan niet buitenspel door op rechts en zijn voorzet werd door Maarten Steynen achter Geys gewerkt.

De wedstrijd leek daarmee beslist en dat dacht ook Vlimmeren.

Merksem ging fanatiek op zoek naar een derde goal, maar die kwam er niet

Daarmee maakte die ploeg echter een vergissing, want onder impuls van de sterk invallende Peter Luyckx vond Merksem ineens een nieuw blik energie en zelfvertrouwen.

Vlimmeren zat er fysiek op dat moment al helemaal doorheen en nadat dat Kevin Peeters in de 69e minuut voor aansluiting zorgde waren de gasten staande K.O.

De ploeg van coach Paul Franken hielp wel nog twee dotten van counterkansen om zeep, maar moest verder vooral lijdzaam toezien hoe de tien van Merksem hen terugdrukte op eigen helft en een aantal keren zeer dicht de gelijkmaker kwamen.

Helaas voor Merksem hield Vlimmeren stand en ondanks alle positieve beschouwingen over vechtlust, mentaliteit en het eerste half uur moet Merksem concluderen dat de ploeg het nog steeds moeilijk heeft met het niveau van 1e Provinciale.

Daar zijn veel oorzaken voor te bedenken en aan die oorzaken kan worden gewerkt, zo langzamerhand wordt het echter wel tijd dat dat werk zijn vruchten begint af te werpen.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren