08/09 - Voetbal, 1e Provinciale, zaterdag, 19u30:
K. Merksem SC-Tubantia Borgerhout

“David tegen Goliath”

Alles is in gereedheid voor Merksemse eerste thuiswedstrijd in 1e Provinciale, morgenavond in het Jef Mermans-Stadion, dat deze zomer een zeer grondige opknapbeurt heeft gekregen.

“Alle overtollige begroeiing is weggehaald, alles is opnieuw geschilderd, nieuwe zitjes op de hoofdtribune, nieuwe dug-outs. Er is een nieuwe buitentoog gebouwd, alle reclameborden zijn vernieuwd en ook de kantine heeft een metamorfose ondergaan. Alle Merksemnaren moeten het morgenavond maar eens komen bekijken,” zegt voorzitter Michel Pradolini.

Veel positieve sfeer rondom de wedstrijd dus, maar bij trainer Philip Vandooren leven heel andere gevoelens: “Als je kijkt naar de budgetten, als je kijkt naar het spelersmateriaal, dan is het David tegen Goliath.”

Maar iedereen weet wie dat gewonnen heeft...

Vandooren is dus realistisch, zal zijn ploeg morgen aanpassen aan de 4-3-3 van Tubantia, een van de titelkandidaten.

De wedstrijd vertoont overigens veel parallellen met de eerste thuismatch van een jaar geleden, tegen titelkandidaat Mariekerke.

Ook toen een frisse, positieve sfeer rondom de club, veel genodigden - zoals ook morgen - en dus een zware tegenstander.

Het werd een geflatteerde 0-3 na een wedstrijd waarin Merksem aantoonde absoluut geen degradatiekandidaat te zijn, al was er van titelaspiraties nog helemaal geen sprake.

Volgens iedereen die het voetbal volgt is het scenario van vorig jaar - van degradatiekandidaat nummer 1 tot kampioen - volledig uitgesloten.

Hoe waar die veronderstelling is kan dus morgen al getoetst worden.

Wanneer de verhoudingen morgen inderdaad zijn zoals verwacht zou het de eerste competitienederlaag worden in negen maanden, want het is al weer van 4 december 2005 geleden dat Merksem nog eens verloor.

“Maar ach, hoewel Tubantia favoriet is en zeer gemotiveerd vanwege het verlies van vorige week, zullen zij ook weten dat Merksem geen ploeg is waar je zomaar even van wint,” merkt Vandooren terecht op.

Vorig seizoen was de Merksemse defensie namelijk de minst gepasseerde van de reeks en bewees het duo Kenneth Boons-Jurgen Van de Velde en haast onneembare vesting voor elke aanvalslinie in de reeks.

Vandooren: “Bovendien spelen wij de eerste thuismatch van het seizoen. Er zal hopelijk veel publiek zijn en dat alles geeft de match voor mijn spelers natuurlijk een speciaal tintje.”

Een realistische maar hoopvolle Vandooren dus, die morgenavond de volgende elf de wei instuurt:

  Geys  
  Boons Viroux  
Van de Velde   El Hasani
  M. Van Camp  
Hermans   Gloub
Peeters Edders
  T. Van Camp  
       
       
       

 

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren