30/10 - Voetbal 1e Provinciale: K. Merksem SC - Tielen 2-0
Merksem heeft middenmoot in zicht

Merksem heeft de ingeslagen weg omhoog voortgezet door gisteren met 2-0 te winnen van het eveneens laaggeplaatste Tielen.

In de openingsfase had Merksem het moeilijk, maar het Tielense overwicht verdween toen doelman Tom Janssens met rood naar de cabine werd gestuurd voor het neerhalen van de doorgebroken Kevin Peeters.

Het kantelmoment in de wedstrijd was de 20e minuut toen doelman Tom Janssens de doorgebroken Kevin Peeters vloerde

Pas na de pauze wist Merksem het numerieke overwicht ook uit te buiten door de druk stelselmatig op te voeren en in de 72e en 89e minuut te scoren.

Door de tweede zege op rij mag Merksem nu vanaf een gedeelde 10e plaats omhoog kijken naar de middenmoot.

Kevin Peeters
Waar het normaal gesproken Merksem is dat de tegenstander vanaf de aftrap bij de keel grijpt, waren het gisteren de bezoekers uit het 'verre' Tielen dat vanaf de 1e minuut het initiatief nam en de Merksemse verdediging onder druk zette.

Kevin Peeters was 90 minuten de grootste plaaggeest van de Tielense defensie. Dit verrassende schot zal net naast de verre paal verdwijnen

Dat leidde tot enkele hachelijke situaties in de Merksemse backlijn, maar het ontbrak de gasten aan precisie bij de eindpass waardoor het bleef bij Tielense dreiging.

Merksem was vooral gevaarlijk op de counter, waarbij vooral Tom Van Camp, Imad Ouriagli en Kevin Peeters (vooral hij) een belangrijke rol speelden.

Bij een van die counters in de 20e minuut vergiste Tielen-doelman Janssens zich danig in de snelheid van Peeters, waardoor deze nipt sneller bij de bal was en de Merksemse aanvaller door Janssens ten val werd gebracht.

Op de linker flank was Imad Ouriagli zijn directe tegenstander meer dan eens te vlug af. Zijn assist voor de eerste Merksemse goal was van grote klasse

Voor de arbiter was er vervolgens geen andere optie dan Janssens met rood naar de cabine te verwijzen.

Het betekende meteen het eind van de Merksemse problemen, al slaagde men er niet direct in gebruik te maken van de manmeersituatie.

Dat kwam vooral omdat de Merksemse flankspelers veel te veel naar binnen knepen en daardoor de ruimtes voor de aanvallers in het centrum dichtliepen.

In de rust wees coach Vandooren zijn spelers erop dat het veld breed gehouden moest worden en zette hij bovendien middenvelder Tom Van Camp dichter bij spits Abdel Edders.

Reservedoelman Broeckx gaat veel te vroeg naar de grond waardoor de zeer goed spelende Tom Van Camp geen enkele moeite heeft de bal over hem heen te wippen en zo de score te openen.

Die maatregel had effect, want keer op keer glipten Peeters en Ouriagli langs hun directe tegenstanders en hadden ze de kans om Edders en Van Camp in stelling te brengen.

Lang was de laatste pass echter niet zuiver genoeg en kon het Tielense centrum alle voorzetten eenvoudig verwerken.

Lang, maar niet in de 72e minuut.

Abdel Edders speelde een ongelukkige wedstrijd, maar zijn aanwezigheid zorgde toch voor de nodige dreiging waardoor de Tielense defensie steeds alert moest zijn

Ouriagli besloot een keer niet de achterlijn te zoeken, maar van halverwege de Tielense helft de bal ineens achter de centrale verdediger te prikken.

Daar vond hij Tom Van Camp die vervolgens geen moeite had de bal over de uitkomende reservedoelman Sven Broeckx te wippen.

Gezien de veldverhoudingen was die voorsprong terecht, maar het was nu niet zo dat Tielen niets meer in de pap te brokken had, want zowel voor als na de Merksemse openingstreffer kwam Tielen enkele keren dicht bij een doelpunt.

Opluchting op de Merksemse bank na de verlossende 2-0 van Mike Van Camp in de 89e minuut

Twee keer kon Ian Geys schitterend redden maar twee andere keren had hij de hulp van zijn mandekkers nodig, waarbij Kenneth Boons de inzet van Rob Van Laer in de 75e minuut centimeters voor de doellijn tot corner kon verwerken.

Hoewel het overwicht van Merksem ook na de 1-0 aanhield en Tom Van Camp Broeckx in de 81e minuut koppend tot een geweldige save dwong, had Tielen kansen - weer Van Laer in de 84e minuut - op de gelijkmaker.

Pas toen Mike Van Camp in de 89e minuut zijn eerste treffer van het seizoen binnen kopte uit een voorzet van Kevin Peeters was het pleit definitief beslecht.

De zo belangrijke overwinning op Tielen was uiteraard een goede reden voor een Merksems feestje

Dat Tielen aanspraak mocht maken op meer erkende ook Merksem-coach Philip Vandooren: “Wij hadden vandaag het geluk een beetje aan onze kant, dat is waar. Op de juiste momenten zat het ons wat mee, maar ook dat is onderdeel van het spel. We hebben dit seizoen ook al wedstrijden gespeeld waar we dat geluk niet hadden, vandaag gelukkig wel.”

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren