13/10 - Voetbal 1e Provinciale, zondag 15u00:
K. Merksem SC - St. Lenaarts

“Moeilijker dan zondag kan niet”

Mocht Merksem de afgelopen weken tegen vooraf sterker geachte tegenstanders nog een goede kans hebben gehad om voor een stuntje te zorgen; zondag lijken die kansen echt minimaal.

Peter Bridoux is morgen de vervanger van de gekwetste Tom Viroux

De bezoekende club van overmorgen heet namelijk St. Lenaarts en die staat na zes wedstrijden met een maximale score stijf bovenaan in 1e Provinciale.

En dat heeft de ploeg bovendien helemaal aan zichzelf te danken.

St. Lenaarts speelt dit seizoen vooralsnog het beste voetbal van de reeks, met sterkhouders in elke linie: een betrouwbare keeper, een defensie die niets weggeeft, een solide blok op het middenveld en aanvallers die weten waar het doel staat.

Doelcijfers van 20 voor en 4 tegen spreken wat dat betreft heel dikke boekdelen...

Wat kan Merksem daar zondag tegenover stellen, want bij Merksem is het vooralsnog bijna het tegenovergestelde.

Toch zullen we hier niet te veel aan scorebordjournalistiek doen, want waar de cijfers die Merksem kan voorleggen een voorlaatste plaats rechtvaardigen doet het vertoonde spel dat niet.

Bij vlagen speelt de ploeg van coach Filip Vandooren goed voetbal en elke week leert men het klappen van de zweep in 1e beter kennen.

“Ook de wedstrijd van zondag hoort bij dat leerproces,” aldus Vandooren.

“Maar ze leren, ik zie dat tijdens de training. De handelingssnelheid gaat omhoog, de fouten van zes weken geleden worden steeds minder gemaakt. Het zal waarschijnlijk niet voldoende zijn om het St. Lenaarts zondag moeilijk te maken. Aan de andere kant moet er eens een einde komen aan hun ongeslagen status. Ik ga niet zeggen dat ik vol vertrouwen uitkijk naar zondag, maar wel met veel belangstelling. Van de tien keer dat wij tegen ze spelen verliezen we er normaalgesproken negen, maar die ene keer zou zondag kunnen zijn.”

Die stunt moet er overigens wel komen zonder drie basisspelers: Viroux (gekwetst), El Hassani en Markai (geschorst) zijn niet beschikbaar, en dat betekent dat Peter Bridoux zijn debuut maakt als vrije verdediger en dat Tom Viroux en Peter Luyckx in de basis starten.

De vermoedelijke opstelling :

  Geys  
  Bridoux  
Boons Van de Velde
  M. Van Camp  
T. Van Camp Luyckx       Ouriagli
  Gloub  
  Peeters Edders  
       
       
       
       
       

 

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren