14/01 - Voetbal, 1e Provinciale:
K. Merksem SC - Oud Turnhout 0-2

Merksem wacht op Edders en Boons

Uiteraard is het niet verstandig om te hopen dat een Merksem SC zonder Boons, Edders, Luyckx en Tom Van Camp - om maar enkelen van de lange lijst met gekwetsten te noemen - tot veel in staat is wanneer de nummer vier uit de rangschikking op bezoek komt.

Dat maakte de teleurstelling om de 0-2 nederlaag tegen Oud Turnhout, gisteravond, er niet minder om bij spelers en supporters.

Hoewel Ian Geys gisteravond weer grootse vorm toonde moest hij de bal twee keer uit het net vissen

Dat kwam vooral omdat Merksem zeer goed begon en de bezoekers in de eerste twintig minuten van de wedstrijd compleet overdonderde.

Vooral langs de sterk spelende Kevin Peeters was SC keer op keer dreigend, al kwamen er buiten enkele goede afstandsschoten geen grote kansen uit voort.

Toch werden ook in die sterke eerste twintig minuten de Merksemse zwakheden blootgelegd.

Die zitten vooral in een tekort aan kracht voor de goal en een gebrek aan slimheid in het algemeen.

Waar de spelers van Oud Turnhout al snel doorhadden dat de arbiter vervelende, kleine overtredinkjes niet bestrafte, hielden de spelers van Philip Vandooren zich veel te keurig aan de regels.

Op zich is dat een compliment waard, maar een voetbalmatch wordt nu eenmaal uitgevochten binnen de grenzen die de arbiter markeert, en wanneer de man in het zwart aangeeft dat er meer mag dan het regelboek voorschrijft is het zaak daarin mee te gaan.

Merksem deed dat niet en liet zich daardoor regelmatig de kaas van het brood eten.

Rachid Gloub is een van Merksems beste spelers. Toch is er ook op hem kritiek.

Voeg daarbij het gegeven dat een aantal Merksemse spelers alleen meekan in 1e Provinciale wanneer er 100% inzet is, en het scenario voor wat er na de Turnhoutse openingsgoal gebeurde is geschreven.

Nadat de bezoekers in de 19e minuut via Fonny Vermeiren tegen de verhoudingen in op 0-1 kwamen was het gedaan met het Merksemse vertrouwen.

Een deel van de spelers liet het hoofd hangen, geloofde niet meer in een goede afloop en kon het daardoor niet meer opbrengen het gebrek aan kwaliteit te compenseren met het verrichten van extra arbeid.

Tijdens het verdere verloop van de eerste helft kwam Merksem dan ook niet meer tot kansen, al lag dat ook een paar keer aan verkeerde keuzes van de Merksemse middenvelders.

Vooral Rachid Gloub, in potentie de beste Merksemse speler, bezondigde zich enkele keren aan het om zeep helpen van kansrijke situaties.

Op het spel van Mike Van Camp was gisteren helemaal niets aan te merken. De middenvelder stak met kop en schouders boven zijn ploeggenoten uit

De 41e minuut bracht wat dat betreft het beste voorbeeld.

Na een lange, goed opgezette aanval die begon bij Mario Hermans op de linksbackpositie en dan via Forceville, Mike Van Camp en Tom Viroux uiteindelijk op de rechterflank bij Gloub belandde had de sierlijke spelbepaler de bal ineens moeten doorspelen op de vrijstaande Bram De Backer en Kevin Peeters.

Gloub besloot echter eerst naar binnen te draaien waarna alle momentum uit de aanval verdwenen was en hij de bal gedwongen moest terugspelen op Van Camp.

Het is ook bij zijn trainers en medespelers een punt van kritiek dat Gloub te balverliefd is en zo het spel soms vertraagt.

Het was kort na de pauze overigens wel Gloub die de Turnhoutse doelman een eerste keer serieus testte.

Zijn schot met links van 20 meter werd echter tot corner verwerkt en ook uit de daarop volgende situatie wist Merksem een paar goede schotkansen te creëren.

Risico
Naarmate de tweede helft vorderde ging SC steeds meer risico nemen en als logisch gevolg kwam er meer ruimte voor de Turnhoutse counter.

Drie keer liep dat voor Merksem goed af, onder andere door zeer goed keeperswerk van Merksem-doelman Ian Geys, maar in de 79e minuut was het dan toch raak en mocht Soliman Hassounfi na een goed uitgevoerde tegenaanval de 0-2 in het lege doel schuiven.

In de 65e minuut probeerde Imad Ouriagli een strafschop te versieren. Hij werd daarvoor beloond met geel door de arbiter, want die zag in de valpartij van Ouriagli een fopduik.

Dat was overigens pas nadat Merksem in de 75e minuut een penalty had moeten krijgen nadat een kopbal van Mike Van Camp in het zicht van de zwak acterende linesman met de arm tot corner werd verwerkt.

“Krijgen wij die penalty dan ziet het er natuurlijk ineens heel anders uit,” meende Philip Van Dooren na afloop terecht.

De Merksemse coach meende verder dat zijn ploeg niet minder was geweest dan Oud Turnhout.

“Het verschil vandaag was dat wij de ploeg waren die onderaan staat. Als je daar staat krijg je niet veel meevallers. Vorig seizoen hadden we die penalty waarschijnlijk wel gekregen, want toen stonden we bovenaan. ”

“Ik kan de spelers niet veel verwijten. Ze hebben ervoor geknokt. Tijdens de rust heb ik de spelers gezegd dat er maar een ploeg verdiende voor te staan: wij. Het enige dat wij nu kunnen doen is wachten tot er gekwetste spelers terugkomen. Hopelijk kunnen we eind januari weer rekenen op Boons en Tom Van Camp. Dan is ook Edders er weer bij. Dan moet de kloof met de ploegen boven ons echter niet te groot geworden zijn.”

Rond die tijd hoopt Van Dooren ook de tussentijds aangetrokken versterking Philip Sadzo op te kunnen stellen.

“Hij heeft deze week voor het eerst meegetraind en je ziet direct dat hij op hoog niveau heeft gespeeld. Grootste vraagteken is echter of hij weer 100% fit geraakt. Wanneer hem dat lukt, is hij een geweldige versterking voor ons.”

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren