18/09 - Voetbal, 1e Provinciale:
Oud Turnhout - K. Merksem SC 1-0

Late goal mentale tik voor SC

Een nederlaag was vooraf ingecalculeerd, maar na de wedstrijd stapten de spelers van Merksem SC toch teleurgesteld van het plein.

Iedereen had namelijk het gevoel dat er meer in had gezeten voor SC dan de 1-0 nederlaag, vooral ook omdat het doelpunt laat in de tweede helft viel.

“Het was een mentale tik dat we toch nog met lege handen naar huis gingen,” meende Merksem-coach Filip Vandooren.

Een kopkans voor Tom Van Camp, dichterbij de gelijkmaker kwam Merksem SC niet in de slotfase

“Met het oog op de moeilijke wedstrijden die de komende weken volgen had ik dat puntje graag meegepakt.”

Tot op het moment van de 1-0 was Merksem nog nauwelijks in de problemen geweest, al had de ploeg van Vandooren zelf ook weinig gecreëerd.

Vooral in de eerste helft ontspon zich namelijk een duel waarin beide defensies baas waren.

Het aantal situaties in de backlijn was op de vingers van een hand te tellen en daardoor had de match qua kijkspel weinig waarde voor de toeschouwers.

Twee afstandschoten van Rachid Gloub waren de enige wapenfeiten van SC.

“Maar voor mij als coach was het wel een goede wedstrijd. Ik vond dat er heel aardig werd gevoetbald. Okay, dat leverde weinig scoringskansen op, maar dan kan een match nog wel goed zijn,” stelde Vandooren na afloop.

De 1-0 kwam er uiteindelijk na dom balverlies van Merksemse zijde, El Hassani - die verder een goede wedstrijd speelde - was zijn directe tegenstander even kwijt, en diens voorzet werd aan de tweede paal door Vermeiren diagonaal binnengekopt.

Het was een goal waar Merksem - buiten het balverlies - weinig aan kon doen; het was vooral de kwaliteit van de Turnhoutse aanvallers die de goal bewerkstelligde.

In de laatste vijftien minuten probeerde Merksem nog wel aan te zetten tot een slotoffensief, maar buiten een redelijke kopkans voor Tom Van Camp kwam daar weinig bij uit de bus.

Volgende week ontvangt Merksem Branddonk in eigen huis, de ploeg die zondag zijn eerste drie punten pakte middels een 4-1 overwinning tegen Wilrijk.

 

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren