18/12 - Voetbal 1e Provinciale: K. Merksem SC-KAC Olen 1-1
Duur puntverlies tegen hekkesluiter

Vooraf was gesteld dat de wedstrijd gewonnen moest worden en daarom was het bloedeloze gelijkspel van een zwaar gehavend Merksem tegen een zwak Olen een teleurstellende afsluiter van 2006, maar er waren toch ook aanknopingspunten voor de rest van het seizoen voor trainer Philip Vandooren.

Merksem kreeg Olen op geen enkele manier op de knieën

Zo was het goed om te zien dat enkele reservespelers (Jacobs, Forceville) toch een meerwaarde kunnen zijn en dat de ploeg nog steeds een positieve wedstrijdinstelling tentoon kan spreiden.

Maar daarmee is het wel op wat betreft de positieve aspecten van de match van gisteren.

Captain Mario Hermans drukte het afloop treffend uit: “Als je dit niet kunt winnen...”

Merksem begon voortvarend.

Verder dan (veel) schoten van afstand geraakte Merksem niet

Men nam direct het initiatief en zette Olen meteen onder druk.

Maar bij druk bleef het.

In de buurt van het vijandelijke doel was besluiteloosheid troef en het is wat dat betreft veelzeggend dat Merksem op 45 minuten niet één kans bijeenspeelde.

De tweede helft toonde aanvankelijk een zelfde beeld: een wanhopig zoekend Merksem dat er maar niet in slaagde een fatsoenlijke mogelijkheid te creëren.

In de 65e minuut kwam de thuisploeg echter toch zomaar op voorsprong toen een matig schot van Kevin Peeters via een Olens been achter de kansloze Olen-doelman Lloyd Sandermans verdween.

De 65e minuut: via het uitgestoken been van Jonas Mertens verdwijnt het schot van Kevin Peeters (l.) achter Lloyd Sandermans

Merksem leek zo toch nog op fortuinlijke wijze met de drie punten te gaan lopen, maar dan sloeg de angst toe bij de Merksemse spelers.

In plaats van druk te blijven zetten zakten de gastheren steeds verder terug en riepen daarmee het noodlot over zich af.

Dat sloeg in de 81e minuut net zo knullig toe als dat de openingstreffer was gevallen, toen een hoge voorzet van Broos Veraghtert over doelman Ian Geys via de binnenkant van de paal in het doel viel.

Kevin Peeters kreeg vijf minuten na zijn openingstreffer nog een kans op 2-0, maar zijn poging ging enkele meters naast het doel

In de slotfase kwamen Bram De Backer en Marc Jacobs nog dichtbij na vrije trappen van Michael Bridoux, maar het zou van het goede te veel zijn geweest wanneer Merksem toch nog de drie punten had gepakt.

Berusting na afloop bij Philip Van Dooren: “Tja, hetgeen waar ik bang voor was gebeurde toen met Rachid onze laatste creatieve speler wegviel. Met de afwezigheid van Abdel Edders en Peter Luyckx blijft er dan onvoldoende voetballend vermogen over. In de eerste 25 minuten was het nog aardig, speelden we goed positiespel. Maar kansen kwamen er niet. Na de goal maakten we dan de fout om helemaal niet meer te voetballen. Dit is extra zuur omdat al onze tegenstanders tegen Olen wel punten zullen pakken. Ik kan geen enkel positief ding uit deze match halen.”

De sfeer in de kleedkamer was na afloop dan ook slechter dan bij een begrafenis en het zal voor de Merksemnaren een hele toer worden om straks in januari de knop weer om te zetten en te proberen op Tubantia een resultaat te gaan halen.

Bram De Backer had in de blessuretijd nog een dot van een kans. Zijn poging ging twee meter naast

Dan zal het nog steeds zonder Abdel Edders, Peter Luyckx en Mo Markai zijn, en wanneer Merksem niet tussentijds nog een vrije speler of wellicht een buitenlander weet te verplichten zullen het toch echt de jongens zijn die gisteren in het veld stonden die het moeten doen.

Er is nog niets verloren voor Merksem, want nog steeds staan er twee ploegen lager op de rangschikking en zijn de ploegen er direct boven ze nog niet te ver weg.

De mentale tik die men gisteren kreeg zal echter niet gemakkelijk verwerkt worden en dus is meer puntverlies in januari niet ondenkbaar.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren