04/09 - Voetbal 1e Provinciale: KAC Olen-K. Merksem SC 0-2
Bemoedigende start

In de voorbereiding leek het allemaal nergens op wat de mannen van Merksem SC lieten zien, maar gisteren vanaf 15u00 in het verre Olen vielen alle stukjes van de puzzel in elkaar en speelde Merksem gewoon een heel goede wedstrijd.

“Tegen het einde werd wel duidelijk dat we fysiek nog niet helemaal op punt staan, maar voetballend klopte het heel redelijk,” stelde een tevreden trainer Philip Vandooren vast.

De 27e minuut: Tom Van Camp op weg naar de eerste Merksemse goal
Foto: Benjamin Lembrechts

De coach kreeg zo waar hij vooraf op gehoopt had: een zege en een stevige moraalboost en dat is met de twee zware matchen (Tubantia en Turnhout) die volgen erg welkom.

Het eerste kwartier werd gekenmerkt door twee ploegen die duidelijk nog zoekende waren naar de juiste patronen, maar Merksem vond als eerste de onderlinge samenhang en dat resulteerde al snel in goed voetbal en kansen.

Merksem nam de match in handen en kwam - nadat eerst een goal van Kevin Peeters was afgekeurd - in de 27e minuut verdiend op voorsprong.

Het was nieuwe aanwinst Rachid Gloub die middenvelder Tom Van Camp diep kon sturen en diens schot was voor de Olens doelman De Cnodder te machtig: 0-1.

Ook na de openingstreffer bleef Merksem baas en kort na de pauze werden de bezoekers in een zetel geholpen toen Verbinnen met twee keer geel mocht gaan douchen.

Toen Abdel Edders vijf minuten later aan de tweede paal een vrije trap van Mario Hermans binnenkopte zat SC helemaal op rozen.

Even moest Merksem nog bibberen toen de thuisploeg een strafschop kreeg toegekend na een charge van Mike Van Camp, maar doelman Geys wist waar Poels ging schieten en hield zijn doel leeg.

“Nu was Olen echt geen sterke ploeg, maar beginnen met een zege is natuurlijk altijd prettig. Dit geeft een goed gevoel voor de thuismatch tegen Tubantia van volgende week. Die hebben gisteren verloren en ik denk niet dat dat direct een voordeel voor ons is. Van wat ik hoorde was de winst voor Wilrijk geflatteerd en ik neem aan dat een van de kandidaten voor de titel niet zal willen starten met nul op zes. We krijgen dus te maken met een zeer gemotiveerde tegenstander,” concludeerde Philip Vandooren na afloop.

Vandooren had overigens de revelatie van vorig seizoen, Imad Ouriagli naast de ploeg gelaten: “Imad heeft nog niet begrepen wat er in 1e Provinciale van hem verwacht wordt. Vorig seizoen kon hij alles voetballend oplossen, maar nu zal er ook geknokt moeten worden. Wat hij tot nu toe heeft laten zien oogt allemaal nog wat te nonchalant.”

De Merksemse coach was wel zeer tevreden over Tom Van Camp, die op de rechter flank een dijk van een wedstrijd speelde en scoorde.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren