07/11 - Voetbal 1e Provinciale: Lichtaart-Merksem SC 0-0
Dubbel gevoel voor Merksem

Vooraf zou men bij Merksem voor een 0-0 hebben getekend, maar gezien de resultaten van Branddonk en Houtvenne was een overwinning toch aangenamer geweest.

Daarmee had SC nu namelijk op een gedeelde 7e plaats gestaan en dat oogt toch een stuk prettiger dan de 13e plaats die de Merksemnaren nu bezetten.

Imad Ouriagli kwam gisteren het dichtst bij een goal voor Merksem

Toch kunnen we na tien wedstrijden stellen dat Merksem staat waar het thuishoort.

Aanvankelijk leek men weinig punten te halen omdat men dacht veel hooggeplaatste ploegen tegenover zich te vinden.

Nu de stand echter een steeds realistischer beeld geeft blijkt dat die gewaande topploegen zo top niet zijn.

Tubantia (8e), Wilrijk (9e), Oud Turnhout (10e), en Duffel (7e) zijn niet meer dan middenmoters en uit de huidige rangschikking blijkt dat Merksem de grootste toppers nog moet krijgen: van de vijf tegenstrevers die de ploeg resten in de heenronde staan er vier bij de eerste zes.

Gisteren op Lichtaart kwam SC - met Luyckx toch aan de aftrap - eigenlijk goed weg met een puntendeling al waren de aanspraken van Lichtaart op winst niet al te groot.

De thuisploeg ging furieus van start en had zeker in de eerste helft de beste kansen, al was er van echt grote kansen nooit sprake.

Merksem stelde daar twee afstandsschoten van Peter Luyckx tegenover.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld: een steriel middenveldduel met weinig of geen kansen dat als kijkspel nauwelijks een voldoende haalde.

De beste Merksemse kans - zo men daar bij een vrije trap van kan spreken - was voor Imad Ouriagli, die de Lichtaartse doelman van 20 meter testte.

In de slotfase wist geen van beide ploegen nog een vuist te maken zodat de match eindigde zoals ze begon: 0-0 dus.

Het blijft zo bij sprokkelen voor Merksem, al moet men blij zijn met het feit dat men nu al vier competitiewedstrijden op rij niet heeft verloren en twee matchen op rij geen tegengoal heeft geïncasseerd.

“Maar we bleven na afloop toch een beetje met een dubbel gevoel zitten,” stelde laatste man Mario Hermans.

“Enerzijds moet je met een punt op verplaatsing niet ontevreden zijn, maar anderzijds hadden we toch het gevoel dat deze ploeg te kloppen was.”

Volgende week komt Wuustwezel naar het Jef Mermans-stadion en dat is een ploeg die de laatste weken aan een serieuze opmars bezig is.

Door een 11 op 15 klom men van de 15e naar de 6e plaats, maar aan elke serie komt een eind en elke opmars kan gestuit worden.

Geen enkele reden om te denken dus dat SC volgende week niet van Wuustwezel kan winnen.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren