28/01 - Voetbal 1e Provinciale: K. Merksem SC - KFCO Wilrijk 0-4
Merksem lijkt vogel voor de kat

Het begint er steeds meer op te lijken dat het avontuur in 1e Provinciale van Merksem SC niet langer dan 1 seizoen zal gaan duren.

Het gezicht van assistent-trainer Charles Joris spreekt boekdelen na het laatste fluitsignaal

De wedstrijd van vanmiddag, thuis tegen KFC Wilrijk, moest gewonnen worden, maar al na drie minuten kwamen de bezoekers fortuinlijk op 0-1 en brak de veer bij de thuisploeg.

Gedurende het verdere verloop van de match hing de ploeg van de geplaagde coach Philip Van Dooren als los zand aan elkaar waardoor men van het kastje naar de muur werd gestuurd en nog voor de pauze de 0-2 moest slikken.

Ook sloeg het blessurespook weer twee keer hard toe voor SC.

In de opwarming moest Jan Matthijssens zijn trainer vertellen dat het niet zou gaan vandaag, en na 20 minuten voetballen kon ook nieuwkomer Philip Sadzo met een knieblessure na een zware tackle naar de kant.

Tijdens de rust wist Van Dooren zijn ploeg middels een donderspeech nog een keer op de rails te zetten, maar juist op het moment dat Merksem wat meer grip op de gebeurtenissen leek te krijgen sloeg het noodlot andermaal toe.

Via een van richting veranderd schot van Glen Pals werd het 0-3 en was de wedstrijd definitief gespeeld.

Dat Anthony Dooms 2 minuten voor het einde nog voor 0-4 zorgde deed dan ook helemaal niet ter zake, het vergrootte alleen maar de pijn van de Merksemse supporters die ondanks alles weer op post waren.

De terugkeer van Mo Markai betekende echt wel een impuls voor Merksem, maar voetbal wordt nu eenmaal met elf gespeeld...

Door de winst van Lichtaart en het gelijkspel van Tielen is de achterstand op die ploegen nu respectievelijk negen en zes punten, en met verplaatsingen naar Vlimmeren en St. Lenaarts in het vooruitzicht zal Merksem een klein wonder nodig hebben om over twee weken niet op een onoverbrugbare achterstand te staan.

Middenvelder Mo Markai ziet dat echter anders: “Wanneer wij straks weer compleet zijn hebben we een ploeg die van iedereen in deze reeks kan winnen. Met Gloub, Boons en Hermans erbij speel je een heel ander soort voetbal. Bovendien heb ik er zelf ook nog maar vier trainingen op zitten. Toch is het vooral ook een kwestie van wedstrijdmentaliteit. Het is raar: tijdens de trainingen gooit iedereen zijn kop ervoor en is de instelling voorbeeldig. Maar in de wedstrijd lijkt iedereen zeer snel van slag.”

Terwijl Wilrijk zijn vierde feestje viert lijken de Merksemse spelers te beseffen dat het doek dreigt te vallen voor hun ploeg

Trainer Philip Van Dooren beaamt de stelling van Markai: “Vooral in de eerste helft bespeurde ik dat de spelers niet voor elkaar door het vuur wilden. Dat is natuurlijk een probleem, want als we er niet meer voor willen vechten kunnen we eigenlijk nu al een kruis erover zetten. In de rust heb ik ze dat ook voorgehouden, en ze reageerden positief. De manier waarop de derde goal dan valt is natuurlijk zuur. We moeten erin blijven geloven, maar we kunnen niet blijven zeggen dat het dan volgende week maar moet gebeuren. Een resultaat volgende week op Vlimmeren zou echter wonderen kunnen doen. Laten we daar dus maar op hopen.”

Philip Sadzo was behoorlijk gedesillusioneerd door zijn hernieuwde kwetsuur en vroeg zich hardop af of hij er wel goed aan gedaan had om toch weer te gaan voetballen: “Ik ga nu eerst maar eens zien hoe dit zich ontwikkelt, maar op dit moment heb ik veel zin om het voor gezien te hoduen. Zou er nog uitzicht zijn op behoud dan neem ik misschien makkelijker de stap om door te gaan. Maar pijn lijden voor deze degradatiestrijd is moeilijk op te brengen.”

Veel Merksemse supporters zullen nu wellicht hoop putten uit het eerste4 seizoen van trainer Van Dooren (03/04).

Toen nam Van Dooren het roer op 25 januari over van Benney Meurs.

Merksem stond op dat moment laatste met 11 punten en nog 11 wedstrijden te spelen.

De eerste match van Van Dooren werd een klein debacle (Zandhoven, 2-5) maar dan kwam op het veld van Loenhout de ommekeer en wist het team zich middels een 25 op 30 te handhaven en het seizoen als 9e te beëindigen.

Een soortgelijk miraculeus einde is het enige dat Merksem nu nog kan redden.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren