01/12 - Voetbal 1e Provinciale, zondag 14u30:
Houtvenne - K. Merksem SC

Cruciaal duel

Jeroen Forceville start zondag in de basis

Wanneer Merksem halverwege de competitie een goede uitgangspositie wil hebben voor het tweede, beslissende deel van dit seizoen dan zullen drie punten zondag op Houtvenne noodzakelijk zijn.

Het vervelende maar tegelijk ook wel weer het leuke aan die match is dat voor de tegenstander van zondag precies hetzelfde geldt.

De twee opponenten staan momenteel met 13 punten uit 14 wedstrijden op de 13e en 14e plaats in 1e Provinciale, met daaronder alleen nog Lichtaart (11 punten) en het reeds reddeloos verloren Olen.

Zoals Merksem de laatste weken speelt mag men echter vrezen voor een volgende deceptie en wellicht - wanneer Lichtaart wint op Tielen - zelfde de voorlaatste plaats in de rangschikking.

Met volgende week de thuismatch tegen Wijnegem - met weinig uitzicht op punten - op het programma zou dat betekenen dat SC de op een na zwakste ploeg van de heenronde is.

Nu kunnen er uiteraard allerlei argumenten bedacht worden waarom Merksem dat eigenlijk niet is, maar het zijn nog altijd de punten die beslissen, niet de argumenten.

De resultaten van Houtvenne
Houtvenne - FC Duffel 4 - 0
VC Tielen - Houtvenne 1 - 0
Houtvenne - Lichtaart 0 - 1
Wuustwezel - Houtvenne 2 - 1
Houtvenne - Bel.Edegem 3 - 0
Kontich - Houtvenne 4 - 2
Vlimmeren - Houtvenne 1 - 2
Houtvenne - Wijnegem 1 - 3
AC Olen - Houtvenne 0 - 2
Houtvenne - Tub.Borgerhout 0 - 1
Oud Turnhout - Houtvenne 5 - 2
Houtvenne - Branddonk 3 - 4
Wilrijk - Houtvenne 0 - 0

Toch zijn er uiteraard enkele statistieken waar Merksem zich voor de match van zondag aan vast kan klampen.

Merksem doet het op verplaatsing namelijk beter dan in het eigen Jef Mermans-Stadion.

Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar het aantal geïncasseerde doelpunten op verplaatsing (7) is er slechts één ploeg (Wuustwezel met 6) die het beter doet dan Merksem.

Ook qua punten zou Merksem, wanneer de stand zou zijn gebaseerd op de uitwedstrijden, er veel beter voorstaan: op de zevende plaats.

Het is dus vooral op eigen veld waar SC het veel minder goed doet dan de andere ploegen uit de reeks, en dat geldt eigenlijk ook voor Houtvenne: 6 op 18 in eigen huis.

Houtvenne boekte op bekend terrein wel enkele opmerkelijke resultaten met een 4-0 overwinning tegen Duffel en 3-0 tegen Edegem, maar dat was in de maand september.

Sindsdien volgden drie thuisnederlagen op rij.

Of daar overmorgen een vierde op volgt is uiteraard nog de vraag, maar erg waarschijnlijk is het niet.

Merksem treedt aan zonder de geschorsten Jurgen Van de Velde, Kenneth Boons en Mo Markai en zonder de gekwetste middenvelder Peter Luyckx.

Daarbovenop komt dan nog eens het uitvallen van Sverre Broeckx en het feit dat Kevin Peeters en Mike Van Camp wegens ziekte heel de week niet hebben kunnen trainen en vandaag nog zeer twijfelachtig zijn.

“Daardoor heb ik zondag dus maar een echte verdediger om op te stellen,” verzucht coach Philip Van Dooren.

Positief is dan weer dat Rachid Gloub weer helemaal terug is na een week goed trainen en dat ook bij sommige andere spelers het vormpeil weer wat omhoog lijkt te gaan.

Een van die spelers is bijvoorbeeld Jeroen Forceville.

“En hij kan gezien zijn kwaliteiten best belangrijk voor ons zijn,” aldus Vandooren die voor zondag een iets andere rol in gedachten heeft voor Rachid Gloub.

Vandooren: “Veel mensen onderschatten het belang van Sliman El Hassani voor onze ploeg. Zijn rol lag vooral in de omschakeling van verdedigen naar aanvallen. Dat was ook precies wat de laatste weken niet goed ging en dus een van de redenen waarom we zo weinig scoorden (één goal in de laatste vier matchen, red.). Om dat te verbeteren gaat Gloub zondag iets verder naar achter spelen om zo het schakelstation tussen verdediging en aanval te vormen. We kunnen wel kritiek hebben op Abdel Edders omdat hij te weinig scoort, maar hij moet natuurlijk wel de ballen krijgen. Hopelijk gaat dat met Gloub dichter op onze verdediging zondag beter.”

De vermoedelijke opstelling:

  Geys  
  Hermans  
  M v. Camp Jacobs  
  Viroux Gloub Forceville
Peeters T. Van Camp Ouriagli
  Edders  
     
       
       
       
       
       
Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren