20/10 - Voetbal 1e Provinciale, zondag 15u00:
K. Merksem SC - Duffel

Goed gevoel is grootste winst

De grootste winst die Merksem SC komende zondag kan boeken bestaat niet zozeer uit de drie punten die er te vergeven zijn, maar meer nog in de moraal die de ploeg kan tanken voor de zeer belangrijke weken die volgen.

Kenneth Boons kreeg vorige week een tik op zijn linker enkel en is onzeker voor zondag

Na de wedstrijd tegen het zeer sterke Duffel komt namelijk een reeks tegenstanders tegen wie Merksem punten moet pakken.

Tielen, Lichtaart en Wuustwezel zijn namelijk ploegen die Merksem moet kunnen hebben wanneer men zich denkt te kunnen handhaven in 1e Provinciale, en een 6 op 9 uit die reeks lijkt dus noodzaak.

Maar eerst dus Duffel, een ploeg wiens kracht vooral in de voorhoede licht.

De verdediging oogt met 12 tegengoals in zeven wedstrijden een pak minder solide en het is dan ook daarom dat de ploeg 'maar' vijfde staat.

“Ik schat hen echter in als een ploeg die bij de eerste drie gaat eindigen,” stelt Merksem-coach Filip Vandooren.

“Het puntje tegen St. Lenaarts heeft de ploeg goed gedaan. De sfeer is verbeterd en het vertrouwen gegroeid. Nu is het zaak om te tonen dat dat geen uitschieter was en er een vervolg aan te geven. Wanneer we zondag een resultaat neerzetten zal dat veel vertrouwen geven voor de zo belangrijke matchen die erna komen.”

Merksem kan vertrouwen putten uit de laatste twee wedstrijden.

Daaruit haalde men weliswaar maar één punt, maar er werd wel telkens twee keer gescoord, iets wat men daarvoor te weinig deed.

Wetende dat Merksem op verplaatsing sowieso weinig incasseert (5 tegengoals, waarvan vier op Wilrijk) zouden twee goals zoals in de matchen tegen Vlimmeren en St. Lenaarts best eens voldoende kunnen zijn voor de drie punten.

“Ja, dat denk ik wel,” beaamt Vandooren.

“We scoorden aanvankelijk moeilijk en hebben daar op training extra aandacht aan besteed. Zondag zal echter alles vallen of staan met onze bereidheid meters te maken. Wij hebben misschien niet zo heel veel spelers die gekend zijn voor hun loopvermogen, maar de wil om het te doen kan dan veel goedmaken.”

Wat betreft de samenstelling van de ploeg wijzigt er niet veel ten opzichte van de ploeg die wedstrijd vorige week beëindigde.

Mario Hermans verving vorige week de uitgevallen Peter Bridoux als vrije verdediger en deed dat zo goed dat Vandooren het aandurft ook zondag met Hermans achter de twee mandekkers te starten.

Dat zouden Kenneth Boons en Jurgen Van de Velde moeten zijn, maar Boons heeft nog last van een pijnlijke enkel en beslist pas zaterdag.

Wanneer hij niet speelt is El Hassani zijn vervanger.

De vermoedelijke opstelling :

  Geys  
  Hermans  
Boons (?) Van de Velde
  M. Van Camp  
T. Van Camp Luyckx       Ouriagli
  Gloub  
  Peeters Edders  
       
       
       
       
       

 

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren