23/10 - Voetbal 1e Provinciale:
Duffel - K. Merksem SC 1-2

Bonus ineens noodzaak

Merksem pakte gisteren door twee treffers van Abdel Edders verrassend de volle buit op het terrein van Duffel.

Maar wat vrijdag beschouwd werd als bonuspunten bleek na een aantal verrassende resultaten in de andere duels van dit weekeinde opeens bittere noodzaak.

Abdel Edders
...2 goals...

Branddonk ging namelijk winnen op Lichtaart en Tielen deed hetzelfde op eigen veld tegen Wilrijk.

Merksem doet het dus nu qua punten met acht uit acht wedstrijden helemaal niet slecht, maar de ploeg staat wel nog steeds voorlaatste.

Feit is echter ook dat men inmiddels wel aansluiting heeft gevonden bij de middenmoot, want de rangschikking geeft na dit weekeinde een vreemd beeld: St. Lenaarts en Wijnegem hebben zich afgescheiden van de rest, maar daarachter zijn de marges minimaal.

Het verschil tussen Merksem (15e) en Duffel (8e) is maar drie punten en zelfs de marge met Kontich op de derde plaats kan met slechts zeven punten moeilijk een straatlengte genoemd worden.

Duffel - dat na de match trainer Pierre Brits ontsloeg - speelde zwak, maar de winst was vooral de verdienste van Merksem.

Edders opende de score in de 15e minuut vanaf elf meter, na een fout op Ouriagli en diezelfde twee verdubbelden in de 75e minuut de score: Ouriagli zette laag voor vanaf de rechter flank waarna Edders aan de tweede paal kon binnentikken.

De thuisploeg gelukte zeven minuten voor het einde de aansluitingstreffer en dwong Merksem-doelman Geys daarna nog tot een geweldige redding om de gelijkmaker te voorkomen.

Ook de ingevallen Kevin Beck kreeg aan de andere kant nog een dot van een kans op de beslissing, maar hij aarzelde te lang en liet zich zo de kaas van het brood eten.

Coach Filip Vandooren was na afloop uitermate content, al vond ook hij het jammer dat men door de winst van Tielen en Branddonk nog steeds alleen Olen achter zich weet: “Door de wedstrijden die al op zaterdag waren gespeeld wist ik dat we op Duffel echt iets moesten gaan pakken om aansluiting te houden. Dat is gelukt, maar er zit dus helaas geen bonus aan die winst.”

Gevraagd naar een uitblinker bij zijn ploeg wilde Vandooren er niemand uit lichten: “Uiteraard springt Edders in het oog omdat hij twee keer scoort, en hij speelde ook een heel goede match. Maar met alleen hem noemen doe ik de anderen te kort. Op het middenveld lijken we nu met de duelkracht van de broertjes Van Camp en de balvastheid van Rachid Gloub en Peter Luyckx de juiste balans te hebben gevonden en verder heb ik verbaasd naar het spel van Mario Hermans als laatste man gekeken. Die speelde weer een uitstekende match op een voor hem toch vreemde positie.”

Hermans zelf is niet minder verbaasd dat het zo lekker loopt op de plaats van vrije verdediger: “Het is voor mij als aanvallend ingestelde speler natuurlijk een vreemde positie. Ik deed het een keer eerder bij Katelijne en ook in de voorbereiding eens één helft. Maar met twee ijzersterke mandekkers naast me en met mijn ervaring als speler lukt het heel aardig. De keuze is natuurlijk aan de trainer, maar ik zou er geen problemen mee hebben daar de rest van het seizoen te spelen.”

Met matchen tegen drie mindere goden in het vooruitzicht kan Merksem zich de komende weken vaster in de middenmoot nestelen en hopelijk snel wat rustiger ademhalen.

Opstelling Merksem: Geys, Hermans, Boons, Van de Velde, Mike Van Camp, Tom Van Camp, Luyckx, Gloub (79'/El Hassani), Ouriagli (75'/Forceville), Peeters, Edders (85'/Beck)

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren