22/01 - Voetbal 1e Provinciale: Branddonk-Merksem SC 6-1
Merksem bereikt dieptepunt

Met veel lapmiddelen wist Philip Van Dooren zijn ploeg de laatste twee maanden in ieder geval moreel op koers te houden, maar gisterennamiddag op Branddonk viel heel de organisatie als een pudding in elkaar.

Het zijn donkere tijden voor SC-coaches Philip Van Dooren en Charles Joris (r)

Merksem verloor met 6-1 van middenmoter Branddonk en schonk trainer Philip Van Dooren daarmee zijn grootste nederlaag als trainer.

Kluts kwijt
Ernstig verzwakt (zonder Boons, Edders, Luyckx, Tom Van Camp, El Hassani, Bridoux, Jacobs en Ouriagli) was men naar het verre noorden getrokken om daar tijdens de opwarming ook nog eens Tom Viroux kwijt te raken.

“Dan hadden we dus feitelijk nog maar één echte verdediger en dan weet je dat het moeilijk kan worden,” aldus Van Dooren.

Toch begon Merksem sterk en werd al na vijf minuten een schot van Gloub van de lijn gekopt.

Diezelfde Gloub pakte echter snel een gele kaart wegens reclameren tegen de leiding, en dan ging alles jammerlijk verkeerd voor Merksem.

Een misser van doelman Geys zorgde voor de 1-0 achterstand en meteen daarna mocht Gloub met zijn tweede gele kaart wegens een vermeende elleboog naar de kant.

Merksem was dan helemaal de kluts kwijt, pakte in de eerste helft nog eens zeven gele kaarten (Branddonk kreeg er één), en wanneer Van Dooren halverwege de match de kans kreeg om zijn mannen weer op te peppen, was de schade met 3-0 al niet meer te repareren.

Van Dooren: “Het enige wat ik heb kunnen zeggen was dat ze geen gele kaarten meer moesten pakken en verder de schade beperken. De arbiter was enigszins partijdig. Zeven gele kaarten in een match waarin geen gekke dingen gebeurden...”

Lichtpunten
Halverwege de tweede helft kon Bram De Backer voor 4-1 zorgen, maar Merksem moest de gifbeker helemaal leegdrinken middels twee late goals van de thuisploeg.

Bram De Backer

Een afstraffing die de te verwachten was en ook een die nog even zal nazinderen.

Van Dooren: “Maar dan is het zaak de draad weer op te pikken. Deze week twee keer goed trainen en ons vasthouden aan de lichtpunten die er vandaag ook wel waren.”

De coach doelt daarme op de invalbeurten van Philip Sadzo en Mo Markai, die hopelijk snel naar hun niveau groeien en zo in de laatste 10 wedstrijden het verschil zouden moeten kunnen maken.

“Daarmee winnen we twee goede spelers, maar vooral ook heel wat spelintelligentie. We hebben met Peter Luyckx kunnen zien wat inzicht kan uitmaken. Volgende week recuperen we ook Abdel Eders en Ouriagli en hopelijk binnen enkele weken Kenneth Boons. Die missen we op het veld, maar ook als aanjager.”

Dan heeft Van Dooren ook weer wat keuzemogelijkheden, want hoewel er vanmiddag enkele spelers zeer lichtzinnig te werk gingen, werden ze niet gewisseld simpelweg omdat er geen wissels voorhanden waren...

Het is te vroeg om van een crisis te spreken, daarvoor is er nog veel te veel mogelijk, maar wanneer er tegen Wilrijk weer verloren wordt zal de druk er niet minder op worden.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren