22/09 - Voetbal 1e Provinciale, zondag 15u00:
K. Merksem - SK Branddonk

Markai in de basis

Na zondag weet Merksem-coach Filip Vandooren en eigenlijk heel Merksem SC heel veel meer over wat het komende seizoen gaat brengen.

Tot nu toe was er de winst tegen Olen - een van de mindere goden in de reeks - en twee keer verlies tegen een titelkandidaat.

Merksem loopt gevaar dat het over enkele weken ineens achter de feiten aan moet lopen

Het veldspel was ook in die verloren matchen bij vlagen goed, maar nooit negentig minuten lang van hetzelfde niveau en Vandooren maakte deze week in Gazet van Antwerpen dan ook terecht de opmerking dat zwakke fases in 1e Provinciale direct worden afgestraft.

Tubantia deed het en ook Oud Turnhout had genoeg aan een halve kans om de match te beslissen.

“Weet je, vorig seizoen konden we zulke wedstrijden meestal nipt winnen. We hielden het vanachter dicht en pikten altijd onze goal mee. Nu zijn de tegenstanders wat sterker en staan we meestal net aan de verkeerde kant van de score,” redeneert Vandooren.

Tegen Branddonk dicht de Merksemse voetbaltrots zich kansen toe, want de mannen uit Retie verloren tot nu toe ook twee van de drie matchen.

Aan de andere kant won de ploeg van coach Bruno Weyts vorige week wel met afgetekende cijfers (4-1) van KFCO Wilrijk.

Vandooren: “We hebben ze twee keer gescout. Een keer was het niet goed - tegen Vlimmeren - was het niet goed, maar tegen Wilrijk was het zeer goed.”

Wat betreft de werkelijke kracht van Branddonk is het zo nog een beetje koffiedikkijken, en dat zelfde geldt dus voor Merksem SC.

Merksemse winst zou zondag echter wel heel welkom zijn en is door de technische staf ook ingecalculeerd.

De drie wedstrijden erna gaan namelijk tegen Wilrijk, St. Lenaarts en Vlimmeren en Merksem mag blij zijn wanneer het uit die drie duels 1 of 2 puntjes weet te schrapen.

Verlies tegen Branddonk betekent dus een start met 3 of 4 op 18 en dan mag men gerust van een gemiste start spreken.

Vandooren. “Dat is juist. Ik reken op een goed resultaat tegen Branddonk, al hebben die zich kortelings ook nog versterkt met Da Silva, een speler die eigenlijk in nationale zou moeten spelen, maar door allerlei problemen met zijn papieren daar niet aan toekomt. Hij speelt nu bij Branddonk omdat hij daar in de buurt woont. ”

Toch maakt zich Vandooren vooralsnog geen grootse zorgen.

Hij ziet nog veel groeimogelijkheden in zijn selectie en van de problemen die zijn ploeg heeft kent hij de reden, bovendien heeft ook Merksem zich op het laatste moment nog versterkt met Mo Markai.

“Mo ken ik al een tijdje. Het is een stevige middenvelder, een beetje een type Gattuso, maar dan wel een die minder controlerend speelt. Mo durft ook aanvallende acties te maken. Met hem erbij hebben we een pak meer duelkracht en vooral daaraan ontbrak het ons tot nu toe een beetje.”

Markai start zondag - na een invalbeurt vorige week - voor het eerst in de basis en dat kost Mario Hermans zijn plaats.

Imad Ouriagli heeft voorlopig wel weer een basisplaats.

De aanvaller speelde op Turnhout een goede match en laat ook tijdens de trainingen zien dat hij het signaal van zijn trainer van een paar weken geleden heeft begrepen.

Abdel Edders en Kenneth Boons zijn na een weekje afwezigheid weer beschikbaar, maar alleen van Edders is het 100% zeker dat hij zondag start.

Vandooren is er namelijk nog niet helemaal uit wat betreft de samenstelling van de defensie.

“Tom Viroux speelt, maar over de twee mandekkers moet ik nog eens een nachtje slapen. Kenneth heeft de laatste weken wat minder getraind, Jurgen Van de Velde heeft wat moeite met het hogere tempo en El Hassani heeft zo nu en dan wat problemen met de concentratie.”

Het zou echter toch niet onverstandig zijn wanneer Vandooren kiest voor het tweespan dat vorig seizoen tot de minst gepasseerde verdediging hoorde, Boons en Van de Velde dus.

De vermoedelijke opstelling voor zondag derhalve:

  Geys  
Boons Viroux Van de Velde
  M. Van Camp  
T. Van Camp Gloub Markai
Peeters Edders Ouriagli
       
       
       
       
       

 

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren