17/11 - Voetbal 1e Provinciale, zondag 14u30:
Bel. Edegem - K. Merksem SC

Merksem heeft boek Wuustwezel gesloten

De schok was groot, vorige week: een speler zwaar gekwetst, een rode kaart voor spits Edders en nul punten.

Trainer Philip Vandooren was dermate gedegouteerd door het de overtreding op Sliman El Hassani en de reactie van de arbiter dat hij zondagavond overwoog om het bijltje erbij neer te gooien.

Tom Viroux is zondag linksachter in de Merksemse viermansverdediging

Zover is het gelukkig niet gekomen, maar de mentale schade is na vorige week groot.

Dinsdag werd er niet getraind maar ging de selectie op bezoek bij hun gekwetste teamgenoot, daarna volgde nog een gesprek tussen de spelers onderling en op het forum van de supporterssite van de club is de aanslag een hot item.

Nu is het echter weer tijd om de draad op te pakken, want zondag wacht Bel. Edegem en de mannen van Hugo Wuyts zullen geen boodschap hebben aan het leed van de tegenstander.

Edegem is bovendien een van de sterkere ploegen in de reeks, staat op de derde plaats en zal die positie tegen degradatiekandidaat Merksem willen bevestigen.

Zonder de geschorste Markai en de lange lijst gekwetsten (waaronder Kenneth Boons en Peter Luyckx) zal het voor SC moeilijk zijn te bewijzen dat ze geen degradatiekandidaat zijn.

“Tja, het boek van vorige week is hopelijk toe voor de spelers en gaat pas weer open op 11 maart wanneer we de terugwedstrijd op Wuustwezel spelen. Dan willen we sportieve wraak nemen voor hetgeen er zondag is voorgevallen.”

Volgens Vandooren kan zijn ploeg zondag op Edegem dan ook zonder complexen aantreden: “Gezien de ranglijst en onze personele moeilijkheden hebben we daar niet veel te verliezen. Edegem is een zeer goede ploeg, met ervaring van achter en jonge talenten in de voorste linie. Ze doen het meestal goed tegen de sterke ploegen en hebben tegen de kleintjes wel eens de neiging om de tegenstander te onderschatten. Hopelijk is dat tegen ons ook het geval, want we kunnen wel een stuntje gebruiken. We boekten dit jaar nog niet echt een verrassend resultaat maar misschien lukt dat zondag.”

Om niet verder achterop te raken is het voor Merksem nodig om de komende weken meerdere stuntjes te realiseren, want van de komende vier tegenstanders staan er drie bij de eerste vijf.

Zover wil Vandooren vooralsnog niet vooruit kijken: “Nee, we bezien het van wedstrijd tot wedstrijd. Het is voor ons zaak zo snel mogelijk weer in de opwaartse spiraal te geraken, maar dat zal zondag zeer moeilijk worden.”

Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van vorige week zijn de afwezigheid van Peter Luyckx op het middenveld en het feit dat SC tegen de driemansvoorhoede van Edegem met vier verdedigers zal aantreden.

Daardoor start Sverre Broeckx in de basis en begint Tom Vixoux als linksachter.

De vermoedelijke opstelling :

  Geys  
  Hermans  
Van de Velde Broeckx Viroux
  M. Van Camp  
Peeters T. Van Camp Ouriagli
  Gloub  
  Edders  
       
       
       
       
       

 

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren