20/11 - Voetbal 1e Provinciale Edegem - Merksem SC 1-1
KMSC steelt puntje tegen tien van Edegem

Philip Vandooren hoopte vrijdag op een stuntje en in feite mag het resultaat dat Merksem SC gisteren boekte op het veld van nummer 3 Edegem ook wel zo genoemd worden.

Al is het niet met een hoofdletter, beseft ook de Merksemse coach: “Nee, want we hebben toch een groot deel van de wedstrijd met een man meer gespeeld en wisten in die situatie eigenlijk te weinig te creëren.”

Met een gelijkmaker in extremis redde Tom Van Camp een punt voor zijn ploeg

Sterker nog: het was Edegem dat in de 84e minuut op voorsprong kwam uit een snel uitgevoerde counter.

Pas in het alles-of-niets-offensief van de laatste tien minuten wist Tom Van Camp bij het scheiden van de markt van dichtbij de gelijkmaker binnen te schuiven.

De 1-1 was misschien wel een terechte uitslag, maar of die blijft staan is nog maar de vraag.

Edegem heeft namelijk protest ingediend tegen de rode kaart van Tallal.

Wanneer dat protest wordt gehonoreerd is de kans reëel dat de wedstrijd moet worden overgespeeld.

Het protest komt er omdat de referee op aandringen van de Merksemse bank een gele kaart voor Sababti herriep en hem aan Tallal toonde.

Voor hem was het zijn tweede en dus kon hij gaan.

Voor de zevende keer dit seizoen werd een match van Merksem gekleurd door een rode kaart.

Feit is dat de gele kaart uiteindelijk wel bij de juiste persoon terecht kwam, maar Edegem redeneert dat een kaart niet kan herroepen worden en vervolgens aan een andere speler gegeven.

“Het was zo dat Tallal een overtreding beging en daar terecht geel voor zou krijgen. Sababti was echter ook bij die scrimmage betrokken en de Edegemse coach zei tegen hem dat hij de gele kaart moest pakken. Sababti liep dus onmiddellijk naar de arbiter, verontschuldigde zich uitvoerig voor de overtreding en kreeg de gele kaart. Wij hebben de arbiter er dan op gewezen dat het wel degelijk Tallal was die de overtreding maakte. De scheids heeft zijn fout ingezien en na overleg met beide captains de gele kaart uiteindelijk toch aan Tallal gegeven,” legt Vandooren uit.

Volgens Edegem mag dat niet en dus volgde er een protest.

Het paste allemaal in een wedstrijd die over de hele linie matig was.

Merksem begon slap en moest de thuisploeg in de eerste helft enkele kansen toestaan.

Zelf wist Merksem nauwelijks iets te creëren en dat begint zo langzamerhand een probleem te worden.

De Stroboeren hebben een sterke defensie maar scoren veel te weinig en dat is de reden dat de ploeg staat waar ze nu staat (12e).

Met Abdel Edders (vijf goals) beschikt men slechts over één spits met scorend vermogen, want de man achter de spitsen, Rachid Gloub moet nog te veel verdedigend werk opknappen en staat daardoor vaak te ver van de goal.

Bovendien is hij de enige creatieve middenvelder waarover Merksem beschikt.

Naast hem staat de tweeling Mike en Tom Van Camp, die in defensief opzicht goud waard zijn, maar opbouwend veel minder bijdragen.

Het spel van Merksem wordt daardoor te voorspelbaar voor de tegenstander: leg Gloub aan banden en de angel is uit het Merksemse spel.

Het wachten is daarom op de terugkeer van Mo Markai (nog drie wedstrijden schorsing) maar ook op betere prestaties van Imad Ouriagli.

De jonge flankspeler speelt aanvallend veel te doorzichtig, lijdt te veel balverlies en brengt zijn ploeg door defensief steken te laten vallen regelmatig in gevaar.

Ook gisteren was Ouriagli indirect verantwoordelijk voor de tegengoal die Merksem moest slikken.

“De afspraak is dat Rachid Gloub de corners neemt. Tegen het einde van de match nam Ouriagli ineens een corner en deed dat bovendien niet goed: laag aan de eerste paal. Edegem kon snel omschakelen en omdat Ouriagli dus de corner had getrapt was hij niet op tijd terug om zijn verdedigende taak op te nemen. 1-0. Wanneer je je niet aan de gemaakte afspraken houdt wat heeft het dan überhaupt voor zin om afspraken te maken?” aldus Vandooren.

Gelukkig wist Merksem na de 1-0 nog een late gelijkmaker te forceren.

Een vrije trap van Gloub kon door Tom Van Camp van op de rand van de kleine backlijn binnengeschoven worden.

Vandooren: “Die late gelijkmaker was vooral mentaal belangrijk. De vreugde van het moment geeft een enorme boost, want ik geloofde er eigenlijk niet meer in na de 1-0, zo kort voor tijd”

Zo heeft er zich - onder andere door de goede prestaties van Branddonk van de laatste weken - nu een duidelijk beeld afgetekend in de rangschikking.

St. Lenaarts en Wijnegem hebben zich afgescheiden, dan volgt een lang middenveld van de derde (Edegem) tot de tiende plaats (Tubantia) met daarachter dan de zes ploegen (waaronder vreemd genoeg ook Wilrijk) die na de winterstop tegen degradatie zullen strijden.

Er zijn natuurlijk kansen genoeg voor Merksem om zich snel aan die strijd te onttrekken, maar daarvoor zijn de dan wel enkele goede resultaten nodig tegen sterke tegenstanders (Kontich en Wijnegem) en verplichte winst op Houtvenne (03/12).

“Dat laatste is een cruciaal duel en het is daarom extra jammer dat we het dan zonder Kenneth Boons moeten doen,” aldus Vandooren.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren