31/10 - Merksem SC-tweeling Mike & Tom Van Camp:
“Elke week 200%”

Merksem won zondag van Tielen en zette daarmee de positieve serie van de laatste weken voort, maar wat opvallender was waren de twee goals: een co-productie van de tweeling Tom & Mike Van Camp.

Tom (l.) en Mike Van Camp

Tom zette zijn ploeg in de 70e minuut op voorsprong met een wippertje over de uitkomende doelman, waarna broer Mike niet wilde achterblijven en in de 89e minuut zijn eerste treffer van het seizoen in de boeken liet zetten met een diagonale kopbal in de uiterste hoek.

Beide bekroonden met hun doelpunt de uitstekende wedstrijd die ze allebei speelden.

Mike Van Camp doet dat al weken - vooral in defensief opzicht - en Tom leverde zondag zijn beste wedstrijd tot nu toe.

Beide kenmerken zich door een tomeloze inzet - “Elke week 200%,” dixit trainer Philip Vandooren - en een bepaalde onverzettelijkheid waardoor het goed voetballen is met de tweeling in je ploeg.

Zondag vierden ze dus hun eigen feestje, al bleven ze daar - als altijd - heel bescheiden onder.

“Feestje vieren? Nee, ik denk het niet. Maar ik zal wel lekker slapen vannacht,” zei Mike direct na de match.

“Het is goed om weer eens te scoren, dat geeft een hoop zelfvertrouwen.”

Tom: “We moesten het wel doen hè. Edders zat niet in de wedstrijd. Dat kan gebeuren. Je kunt tenslotte niet elke week de beste zijn. In de tweede helft moest ik naast hem gaan spelen en die omzetting pakte goed uit.”

De treffer van Tom was van een zelden geziene schoonheid op dit niveau.

Niet zozeer de afwerking, maar wel de manier waarop hij tot stand kwam.

Tom legt uit: “Het was niet dat Imad de bal maar op goed geluk achter de defensie smeet. We hadden oogcontact en ik gaf duidelijk aan waar ik hem hebben wilde. Op het moment dat ik de bal aannam zag ik de keeper komen, en ja, dan was het een koud kunstje om hem erover te wippen. De keeper ging bovendien veel te snel naar de grond. Blijft hij staan dan is het een pak moeilijker.”

Een meer ervaren doelman had dat laatste waarschijnlijk ook gedaan, maar de reservevanger van Tielen was slechts zestien jaar...

Tom: “Toch was het een moeilijke wedstrijd. We moesten nu zelf het spel maken en daar hadden we het vooral in de beginfase heel moeilijk mee. We begonnen slap en wonnen onze duels niet.”

Mike: “Maar nu kwam de tegenstander eens een keer met tien te staan. We hebben dat zelf al drie of vier keer meegemaakt en verloren daardoor de wedstrijd. Nu was het andersom en moesten we het afstraffen. Dat is gelukt. Het zit ons de laatste weken gelukkig wat mee. Laten we hopen dat dat zo blijft.”

Beide Van Camps zijn het erover eens dat de winst van zondag wel eens het startsignaal voor een mooie serie zou kunnen zijn.

Mike: “De winst op Duffel was natuurlijk erg welkom, maar je hebt er niets aan als je vervolgens tegen een directe concurrent punten laat liggen. We moesten winnen, zeker thuis. Als we de komende twee matchen ook punten kunnen pakken hebben we de zwakke start wel weggewerkt, denk ik.”

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren