07/02 - Rachid Gloub, na rode match op Vlimmeren:
“Ik heb niet geslagen”

Hij kreeg het hard voor zijn kiezen na zijn rode kaart in de wedstrijd op Vlimmeren (2-0).

Sommigen zeggen dat hij zijn provocerende tegenstander sloeg, anderen dat het een duw was.

Rachid Gloub zelf houdt het ook op het laatste.

 

“Het was tot dan toe een sportieve match. Wij werden in het defensief gedrongen. We kwamen niet om mooi voetbal te spelen, maar om punten te pakken. De arbiter had tot dan toer nog nauwelijks op moeten treden. Ook naar mij toe niet. Hij had me een keer aangesproken op een stevige tackle, maar niets speciaals. De arbiter maakte er ook geen punt van.”

“Dan, vijf minuten voor de pauze kwam er een uittrap van de keeper. Mijn tegenstander loopt me uit te dagen en ik - stom - geef hem een duw. Die kerel laat zich meteen heel theatraal vallen, zijn ploeggenoten maken een hoop misbaar en ja, dat heeft de arbiter natuurlijk allemaal wel gezien. Rood dus. Na afloop ben ik hem nog gaan vragen wat hij dan gezien had. 'Ge weet goed genoeg wat ge gedaan hebt,' was het enige dat hij zei. Hij deed heel erg uit de hoogte...”

Na de match gingen onder spelers en supporters van SC stemmen op dat sommige arbiters racistische bijgedachten zouden hebben naar Marokkaanse spelers toe, maar zo ver wil Gloub niet gaan: “Of ik daar wat van merk? Ach, merken is veel gezegd. Ehhmm, Ik heb er eerlijk gezegd niet veel slechte ervaringen mee.”

Zijn rode kaart - en ook die voor Viroux, Markai en Beck - betekent wellicht dat de Merksemse kansen op lijfsbehoud volledig verkeken zijn.

Gloub had nog twee wedstrijden schorsing staan vanwege zijn twee gele kaarten op Branddonk, en krijgt er daar nu minstens drie bovenop.

Ook de schorsing van Markai na zijn derde (!) rode kaart van het seizoen zal niet mals zijn.

Toch heeft Gloub zelf nog hoop op een goede afloop.

“Ik bekijk de dingen graag positief. Wanneer wij de achterstand op Tielen kunnen beperken is er nog van alles mogelijk. We zijn nog niet kansloos, moeten nog tegen Tielen en Lichtaart. Maar inderdaad het zal moeilijk worden...”

Wat betreft zijn toekomst na dit seizoen is er nog niets zeker al weet Gloub wel waar zijn voorkeur naar uitgaat: “Het liefst blijf ik bij Merksem, ook als we zouden zakken. Ik heb wel wat contacten links en rechts, maar de periode dat ik voetbal om zo hoog mogelijk te spelen voor zoveel mogelijk geld is voorbij. Ik voel me thuis bij deze club, heb een goede band met de trainer en mijn medespelers. Als de club er ook zo over denkt blijf ik gewoon hier.”

Van zijn medespelers heeft tot nu toe alleen doelman Ian Geys voor volgend seizoen getekend.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren