17/10 - Peter Luyckx beleeft zevende jeugd:
De 'man van glas' is terug

Er werd al vaak gevreesd voor het einde van de sportieve carrière van Peter Luyckx, de flegmatieke middenvelder van Merksem SC, maar telkens geraakte hij toch weer fit.

Drie jaar geleden werd hij binnengehaald als de man die Merksem 20 doelpunten per jaar zou kunnen geven - iets wat hij in potentie ook kan.

Peter Luyckx maakt de afgelopen twee weken een grootse comeback door

Maar kwetsuren hielden de 'man van glas' meer aan de kant dan dat hij op het plein stond en veel werd er dan ook niet gescoord.

Na de wedstrijd op Brasschaat van vorig seizoen, waarin Luyckx weer gekwetst uitviel, leek het doek dan definitief gevallen, zo vreesde ook zijn trainer Filip Vandooren.

Toch begon Luyckx dit seizoen weer aan de voorbereiding en zie: na een zeer goede invalbeurt tegen Vlimmeren stond hij afgelopen zondag in de basis.

Peter Luyckx speelde goed, zeer goed: balvast, slim en zijn meeste duels winnend.

“Ach, da's een kwestie van ervaring hè,” zegt hij bescheiden wanneer we hem na de wedstrijd feliciteren met zijn goede spel.

“Ja, ik weet dat ik heb gezegd dat ik ging stoppen, maar ik kon het toch niet over mijn hart verkrijgen. Momenteel gaat het goed, zonder kwetsuren. Het gevoel dat ik nu heb had ik vorig seizoen nooit. Nu sta ik met veel vertrouwen op het plein en dan beweeg je ook een stuk lekkerder. Misschien moet ik de kinesist (Jan Matthijssens, red.) bedanken...”

Hoewel hij al vaker in 1e Provinciale speelde was hij - door kwetsuren - nooit een vaste waarde, maar dat hij het nivo moeiteloos aankan bewees hij in de 130 minuten die hij dit seizoen op het veld stond.

Niet als spits, maar als controlerende middenvelder, vreemd genoeg.

“Tegen St. Lenaarts kwam het nog niet zo uit de verf. Centraal stond het goed hoor, maar op de flank hadden we door het brede speelveld veel werk te doen. Omdat zij steeds de bal hadden moesten wij dus veel mee lopen. Wanneer je dan in balbezit komt is het lastig om ook offensief werk te verzetten. We hadden moeite de bal in de ploeg te houden.”

Aan Luyckx lag dat niet.

Hij lijdt zelden balverlies en de passing is verzorgd.

“Maar het ontbreekt bij ons nog een beetje aan vaste patronen. Daardoor is het altijd een beetje zoeken en heb je dus minder tijd wanneer je eenmaal de oplossing gevonden hebt. Maar dat is een kwestie van training en veel wedstrijden spelen. Dan komt dat vanzelf.”

Hoewel Merksem met 5 op 18 nog steeds onderaan de rangschikking bungelt heeft Luyckx er alle vertrouwen in dat het met Merksem wel zal loslopen dit seizoen.

“Ja, want ik denk dat we hebben bewezen dat we elke ploeg waar we tot nu toe tegen gespeeld hebben aankonden. Punten kunnen dan ook niet uitblijven. Bovendien hebben we tot nu voornamelijk tegen de sterkere teams uit de reeks gespeeld. Die hebben ons verslagen, maar weggespeeld werden we nooit. Tegen de mindere ploegen uit de reeks moeten we dus meer kunnen halen.”

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren