11/10 - Filip Vandooren neemt maatregelen:
Mo Markai door trainer twee weken geschorst

Hoewel de schorsing voor zijn rode kaart tegen Branddonk pas 28 oktober ingaat, zit het voetbaljaar 2006 er nu misschien al op voor Mo Markai.

Merksem SC-trainer Filip Vandooren had zondag, na de verloren match tegen Vlimmeren al aangekondigd zich op disciplinaire maatregelen tegen Markai te zullen beraden, en hij heeft die maatregelen gisteren ook genomen.

Markai kreeg zondag zijn tweede rode kaart in drie wedstrijden.

Vandooren heeft daarom besloten de middenvelder de komende twee wedstrijden niet in zijn selectie op te nemen: “Ja, er moest iets gebeuren. Twee rode kaarten op drie wedstrijden kan gewoon niet. Hij heeft de ploeg in de steek gelaten. Ik had ook nog de mogelijkheid financiële maatregelen te nemen, maar dit leek me beter.”

Vandooren weet dat hij zichzelf daarmee serieus in de vingers snijdt.

“Ja, want een Markai op het veld is echt wel een versterking voor ons. Het was met pijn in mijn hart dat ik de beslissing nam, maar ik moest iets doen. Mo heeft zo eventjes de tijd om na te denken en hopelijk in de toekomst niet dezelfde fouten te maken.”

Markai had begrip voor de beslissing van zijn trainer.

Vandooren: “Na de training van gisteren heb ik het hem verteld. Hij vond het terecht en heeft het zonder mokken geaccepteerd. De rest van de groep heeft begrip voor mijn beslissing. Zij begrepen ook wel dat we dit niet zomaar voorbij konden laten gaan.”

De extra 'schorsing' van zijn trainer betekent wellicht dat Markai dit jaar niet meer in actie zal komen.

Merksem speelt tot de winterstop nog tien wedstrijden, daarvan mist Markai er dus sowieso al vijf (twee van de club plus drie voor zijn eerste rode kaart), en de kans is reëel dat hij van de bond voor de tweede rode kaart vier tot vijf wedstrijden krijgt.

De kans bestaat echter ook dat de disciplinaire commissie van de KBVB gevoelig is voor de maatregelen die de club al heeft genomen en dus mild wat betreft de tweede rode kaart van jongstleden zondag.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren