10/10 - Middenvelder kreeg twee keer rood in drie wedstrijden:
Mo Markai: “Ik schaam mij”

Hij werd pas laat aangetrokken, maar inmiddels weet elke supporter van Merksem SC wie hij is.

Niet door zijn voetballende prestaties, wel door zijn twee rode kaarten en een 'bijna' rode kaart.

Zijn trainer noemt hem een 'potje dat gauw overkookt', maar zelf zegt de middenvelder dat het wel meevalt en dat de rode kaart tegen Vlimmeren bovendien zwaar overdreven was.

“Ik ga voor de bal en raak die jongen. Volgens de arbiter was er ook helemaal niets aan de hand, maar de linesman zag het anders, en op diens aanwijzingen stuurde de arbiter me alsnog van het plein.”

Wanneer je met Mo Markai - elektrieker van beroep - praat kun je je nauwelijks voorstellen dat dit dat opgewonden standje is zoals hij wordt afgeschilderd.

Rustig en goed formulerend in perfect Nederlands legt hij uit hoe de vork volgens hem in de steel zit, zegt zelf dat hij een heel kalme vent is, die eenmaal op het plein koste wat kost wil winnen en dat daarvoor alles moet wijken.

“Alleen wanneer het niet loopt raakt ik geïrriteerd. Bij ons is dat momenteel het geval. Vandaag hadden we kunnen winnen tegen een goede ploeg en onder andere door mijn rode kaart verliezen we. Zelf speel ik nog niet hoe het hoort, maar ook veel van mijn ploeggenoten hebben het moeilijk. Veel spelers verstoppen zich, willen de bal niet hebben en dan kom je dus niet aan voetballen toe. Dat is enerzijds een kwestie van kwaliteit, maar vooral ook een kwestie van zelfvertrouwen. Juist dat is op dit moment ver te zoeken bij sommige medespelers,” zegt de man van het Kiel.

“Ik schaam me ervoor dat ik nu al twee keer rood heb gehad. Ik weet dat ik de ploeg daarmee in de steek laat. Ze hebben mij binnengehaald als versterking en ik heb nog niet laten zien dat ik dat ben. Vorig seizoen kreeg ik in totaal twee gele kaarten, en nu dit. Met die eerste kaart kan ik leven, maar deze was er echt geen.”

Markai hoopt op begrip en zegt dat hij snel wil laten zien wat hij voor de ploeg kan betekenen, want dat dat veel kan zijn bewijst zijn verleden.

Hij doorliep de hele jeugdopleiding van Beerschot, speelde er vier jaar in de eerste ploeg en kwam dan via Racing Mechelen, Hoboken en Tubantia bij Merksem terecht.

“Ik speelde vandaag (zondag, red.) eindelijk op de plek waar ik graag speel: in het centrum. Dan kom je vaak aan de bal en kun je dus invloed hebben op het spel. Eerder zette de trainer mij op de flank en daar neem je veel minder aan het spel deel. Als je dan een fout maakt loop je je daar minuten aan te ergeren. Maar nogmaals, dat mag geen excuus zijn voor een rode kaart. Ik heb de ploeg in de steek gelaten en dat vind ik heel erg.”

Markai hangt nu een serieuze schorsing boven het hoofd.

Hij kreeg al drie wedstrijden voor zijn rode kaart tegen Branddonk en zal nog voor die schorsing uitgezeten is waarschijnlijk te horen krijgen dat er daar nog drie of meer bovenop komen.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren