15/12 - Kevin Peeters weet wat hem te doen staat:
“Het is simpel, hè: die wedstrijd moeten we winnen”

De voorgaand anderhalf jaar bleven voor Kevin Peeters (23) gespeend van hoogtepunten, vindt hij zelf.

Na een goede start werd halverwege het seizoen 2004/05 de halve ploeg van Aartselaar wegens geldgebrek bedankt, en vorig seizoen landde Peeters - ooit begonnen bij Kontich - pardoes bij het kwaliteitsarme Rumst.

Peeters, hier in de match tegen Tielen: “Ik ben zelf geen scorende spits.”

Maar nu groeit hij zo langzamerhand terug naar zijn oude niveau, vindt hij zelf.

En dat terwijl de meeste volgers van Merksem SC menen dat Peeters sowieso al wekelijks de beste Stroboer is, en ook een van de weinigen die alle wedstrijden meedeed.

Bij Merksem belandde hij deze zomer naar eigen zeggen in een knokkersploeg: “Tijdens de voorbereiding zag ik dat we geen ploeg hadden die zich puur op kwaliteit zou kunnen handhaven in 1e. We zouden moeten knokken voor de punten, dat was wel meteen duidelijk.”

Dat knokken lukt, maar dat met die punten gaat iets minder makkelijk.

Of moeten we zeggen doelpunten?

Want dat is zoals bekend het probleem van SC, weet ook Peeters, en hij steekt daarbij de hand gedeeltelijk in eigen boezem, want zelf scoorde hij ook pas twee keer.

“Ik ben zelf geen scorende spits. Mijn kracht is mijn snelheid en mijn werklust. Maar het is waar, vooral mijn eindpass moet beter, ik weet het. Dat is gewoon een kwestie van kwaliteit, niet zozeer van verstandhouding met Abdel Edders. We begrijpen elkaar goed, praten vaak over hoe we het moeten oplossen. Maar vaak komt mijn voorzet gewoon niet daar waar ik hem had willen hebben. Maar dat is een kwestie van vorm, van vertrouwen. En dat groeit, elke week. Ik zit als mens lekker in mijn vel. Ik heb een fijne job, een vaste relatie en voel me gelukkig, kan me goed op het voetbal concentreren.”

“ Mijn kracht is mijn snelheid en mijn werklust.”

Peeters voelt zich ook goed bij Merksem.

“Vorig seizoen was het eigenlijk snel voor elkaar. Philip Van Dooren kende mij van bij Aartselaar, van in de goede tijd, toen we met Rachid Gloub, Ian Geys en Kevin Beck in de heenronde een schitterende ploeg hadden. Het eerste contact met Philip en met het bestuur beviel me meteen, gaf me een goed gevoel. En dat is de laatste paar maanden alleen maar bevestigd. Ik ben heel tevreden bij deze club.”

Tevredenheid hangt echter samen met resultaten en die kunnen beter, om te beginnen komende zondag tegen Olen, het Kleinduimpje van de reeks.

“Het is simpel, hè: die wedstrijd moeten we winnen, en dat zal alleen gaan wanneer iedereen er zondag 100% voor knokt tot de allerlaatste minuut. Natuurlijk, we spelen zonder Edders, dat is een gemis. Maar daarom moeten we geen schrik hebben voor de match van zondag. Schrik heb ik sowieso nooit. Ik weet nog van de match in de heenronde dat wij beter waren. En dat zullen we ook zondag zijn. Het maakt niet bij ons niet uit of er een paar spelers ontbreken. Onze organisatie staat, dus het maakt niet zoveel uit wie er speelt.”

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren