23/10 - Na negatieve berichtgeving:
Michel Pradolini boos op Laatste Nieuws en ATV

Donderdag berichtten we u over het nieuwste sociaal initiatief van voetbalclub Merksem SC, dat erin bestaat dat de men nauw gaat samenwerken met de dienst Doelgroepregie van de stad en met buurtregisseur Marc Bolssens.

“Deze club is een familie, en onze eigen familie verlinken wij niet!”

De bedoeling is dat de club eventuele problemen van haar leden signaleert aan de buurtregisseur die dan contact kan opnemen met de ouders van die clubleden.

Ook wil men De Lijn gaan assisteren met het identificeren van jongeren die zich misdragen op de tram of de bus van en naar het voetbalveld.

Het bericht op Merksem.net werd de volgende dag opgepikt door de krant Het Laatste Nieuws en die maakten er een sensatieverhaal van waarin de nadruk werd gelegd op de bereidheid om De Lijn te helpen belhamels te identificeren.

De krant sprak van een 'kliklijn'.

Ook ATV en VTM besteedden zaterdag in hun nieuwsuitzendingen aandacht aan het nieuwe initiatief van de club.

Maar waar VTM de nadruk legde op de positieve, sociale aspecten volgde ATV meer de houding van Het Laatste Nieuws en maakte men er een negatief item van met eveneens de nadruk op het 'verklikken' van de eigen jeugdspelers.

Voorzitter Michel Pradolini kon niet lachen met de berichtgeving van Het Laatste Nieuws en ATV: “Die mensen vertrouw ik dus niet meer hè. Ik heb ze een positief verhaal verteld, want dat is het, en ze gevraagd het ook zo te brengen. Maar ze lichten er één klein dingetje uit en hebben van een scheet in een fles een atoombom gemaakt! Het gaat er vooral om dat wij onze jeugdspelers ook naast het voetbal willen begeleiden, maar alleen de journaliste van VTM had dat goed begrepen. ATV en Het Laatste Nieuws slaan de plank volledig mis, ze zoeken sensatie. Ze halen er nota bene iemand van de Liga voor de Mensenrechten bij om te zeggen dat wij dat niet mogen doen. Jongens, waar zijn we dan mee bezig...?”

Bekijk de TV reportages van ATV en VTM:

- Voetbalclub Merksem houdt spelers op rechte pad (ATV)

- Inzage fotodatabank kan volgens privacywetgeving niet (ATV)

- Reportage VTM

Volgens Pradolini laten ATV en Het Laatste Nieuws het positieve aspect van de samenwerking met de buurtregisseur en De Lijn buiten beschouwing: “Kijk, wij zijn gewoon een clubke dat zich probeert te engageren. Dat met die fotodatabank is maar een detail en hebben we zelfs niet nodig. Wanneer De Lijn naar ons toe komt hebben zullen we ze ook zonder die foto's wel herkennen. Wij kennen onze kerels en daarom voelen de spelers zich hier thuis. Het gaat ons er vooral om meer mogelijkheden te hebben om eventuele probleemgevallen te helpen. Ik denk dat veel ouders er ook blij mee zullen zijn wanneer we ze vertellen dat hun kleine zich niet gedraagt op de club.”

“Dit komt allemaal voort uit onze bezorgdheid om onze spelers. Veel van die jonge gasten zijn gewoon op zoek naar een beetje vriendschap en dat vinden ze hier. Maar bij die vriendschap hoort wel een gedragscode. Dat de kinderen dat als positief ervaren merkten we ook gisteren weer aan het grote aantal jeugdspelers dat is meegereisd naar Duffel voor de match van de eerste ploeg.”

Pradolini zegt dat de club binnenkort nog verder wil gaan in de begeleiding van de jeugdspelers: “We onderzoeken de mogelijkheden om de kinderen die het niet goed doen op school huiswerkbegeleiding te gaan geven.”

Al met al is de voorzitter best blij met de aandacht die het nieuwe initiatief krijgt in de media, ook al is ze niet altijd positief.

“Ach, wij zijn vernieuwend bezig en zullen best af en toe een klets krijgen, maar dat nemen we dan maar voor lief. Wij weten wat onze initiatieven doen voor de sfeer in de club, en ook van andere clubs en vanuit de politiek komen er heel veel positieve reacties. Gilbert Verstraelen (SP.A) drukte me dit weekeinde op het hart zeer blij te zijn met wat we doen en dat hij hoopte dat het bij andere clubs navolging zal vinden. Dat is voor ons een stimulans. Het Laatste Nieuws en ATV maken er een sensatieverhaal van, maar de reportage van VTM is natuurlijk geweldige publiciteit voor ons: anderhalve minuut prime time op de nationale TV. Bedankt VTM!”

Meer op www.kmerksemsc.be

Arjan Plantinga

Met dank aan Geelblauw.be

terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren