01/11 - Voetbal, Beker van Antwerpen: Merksem SC-Schriek 0-1
Merksem blameert zich

In een bizar slechte wedstrijd werd Merksem gisteravond uitgeschakeld door 3e Provincialer Schriek.

De uitschakeling en vooral ook de manier waarop waren een blamage voor de trotse 1e Provincialer.

Kort na de 0-1 krijgt Kevin Peeters deze kans. Peeters zal de bal naast schieten. Het zou de laatste serieuze mogelijkheid blijken van de Merksemnaren.

Naast de uitschakeling liep SC nog zwaardere averij op, want Kenneth Boons kreeg halverwege de tweede helft rood voor een oerdomme overtreding.

Omdat kaarten uit het bekertoernooi ook in de competitie tellen kan Boons dus een paar weken schorsing tegemoet zien.

Geluk bij een ongeluk was dat Steven Pootemans zich in het opstootje na de overtreding van Boons dusdanig liet gaan dat hij eveneens kon vertrekken, maar ook met tien tegen tien bleef Schriek beter.

In de tweede helft kwam Merksem nog één keer in de buurt van het Schriekse doel. De trap van Mike Van Camp zal echter over het doel en zelfs over het vangnet achter het doel verdwijnen...

Het was een schandalige vertoning van Merksem SC gisteravond, en het zou het bestuur van de club hebben gesierd wanneer ze de toch relatief talrijke toeschouwers hun entreegeld hadden teruggegeven.

Schriek, lijstaanvoerder in 3e, was de thuisploeg op alle fronten de baas en kreeg ook na de 0-1 van Jan Van Stijvoort in de 23e minuut nog een handvol kansen op meer.

Merksem kon daar precies twee kansen tegenover stellen: in de 2e minuut was er een open kans voor Jeroen Forceville en kort na de 0-1 mocht Kevin Peeters alleen richting doelman Raf Beirinckx.

Beide faalden.

Marc Jacobs maakte gisteren na een jaar afwezigheid weer eens zijn opwachting in de Merksemse basis. Hij zal zich zijn rentree toch anders voorgesteld hebben.

Merksem was slap, ongeïnspireerd en onsamenhangend en kon in de tweede helft niet één serieuze kans bij elkaar spelen.

Schriek was wel scherp en gemotiveerd en eigenlijk zoveel beter dan Merksem dat zelfs 0-3 niet geflatteerd was geweest.

Als excuus kan men misschien aanvoeren dat coach Philip Vandooren een aantal basisspelers rust gunde, maar het enige dat Vandooren daar wijzer van is geworden is dat hij tot nu toe de juiste keuzes heeft gemaakt.

Geen van de bankzitters zal Vandooren namelijk van zijn ongelijk hebben kunnen overtuigen.

Over en uit dus voor Merksem dat mag hopen dat de vieze smaak van de match van gisteren niet te lang blijft hangen, want daarvoor zijn de komende competitiewedstrijden te belangrijk.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren