21/09 - Volgend jaar Beker van België
Merksem SC toch verder in de Beker van Antwerpen

We besteden meestal geen grootse aandacht aan de Beker van Antwerpen, want die wordt door de meeste voetbalclubs voornamelijk gezien als een extra rondje oefenmatchen die alleen na een perfect parcours kans biedt om verder te geraken.

Voor Merksem leken die kansen verkeken na het 1-1 gelijkspel tegen Schilde.

Maar de administratie van de Belgische voetbalbond lette goed op en kwam deze week met een verrassing voor Merksem: Schilde stelde in de wedstrijd tegen Merksem een niet speelgerechtigde speler op, waardoor Merksem de wedstrijd met forfaitcijfers (5-0) als gewonen kreeg toegewezen.

Door die overwinning eindigt Merksem dus toch bij de beste zestien van de groepsfase en mag het dus verder bekeren.

Wanneer het de volgende overleeft Mag Merksem volgend jaar deelnemen aan het toernooi om de Beker van België en dat biedt uitzicht op een commercieel interessante tegenstander uit de hoogste klassen van het nationale voetbal.

Een opsteker voor coach Filip Vandooren, of...: “Ja natuurlijk. Je speelt nu tijdens het bekerweekeinde eind december in plaats van dat je dan een oefenpotje moet arrangeren. Bovendien maak je bij winst kans oom volgend jaar een leuke ploeg te loten.”

Kansen om zich te plaatsen bij de laatste acht zijn er absoluut, want naast enkele sterke 1e Provincialers is er ook een aantal 2e Provincialers bij de laatste 16 en zelfs en uit 3e (Brasschaat).

De loting voor de ronde van de laatste 16 vindt vanavond plaats.

AP

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren