05/12
Voetbal, 2e Provinciale A:
Zandvliet - Merksem SC 2-1

Merksem te kwetsbaar onder druk

In een wedstrijd met twee gezichten verzuimde Merksem de wedstrijd voor de rust al in het slot te gooien.

Dat lag enerzijds aan de magere afwerking van de ploeg, maar zeker ook aan een grove fout van de linesman die Abdel Edders terugvlagde terwijl hij absoluut geen buitenspel stond.

Paal
Vooraf was er heel wat om naar uit te kijken.

Bijvoorbeeld het duel tussen Kenneth Boons en Gaetano Carchiolo.

Dat werd inderdaad een schitterende match in de match, die door Boons overtuigend gewonnen werd.

Bij Zandvliet speelt echter ook de duivelse Stojanovic en zijn trefzekerheid kon door de Merksemse defensie niet bedwongen worden.

Toch was het Merksem dat aanvankelijk het gebeuren bepaalde.

Met Khalid Moussaoui fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen nam de ploeg van Filip Vandooren het heft in handen zonder echt grote kansen te creëren.

Op het half uur was het plots wel raak.

Een aanval die begon bij Moussouai op de linker flank belandde uiteindelijk bij Tom Viroux.

De flegmatieke middenvelder zette met een slim steekballetje spits Tom Van Camp alleen voor de keeper en de aanvallende helft van de tweeling maakte vervolgens geen fout: 0-1.

Merksem begon dan aan een sterk kwartier en had al direct beloond moeten worden.

Weer was het Tom Viroux die de bal achter de laatste linie van Zandvliet stak, en hoewel de rechtsachter van Zandvliet het buitenspel ophief voor drie Merksemlse aanvallers stak de linesman toch zijn vlag omhoog.

Hij leek zijn fout direct in te zien, maar kon die niet meer corrigeren.

“Vlagt die man niet dan zijn we met drie man weg naar het doel en is het vrijwel zeker 0-2,” fulmineerde Vandooren begrijperlijkerwijs.

Zo bleef het 0-1 en moest Merksem verder op zoek naar een grotere marge.

De beste kans daarvoor kreeg Abdel Edders op slag van rust, maar zijn kopbal na een goede voorzet van Bram De Backer strandde op de paal.

Lange bal
Na de pauze bleek dan de kwetsbaarheid van dit Merksem.

Wanneer men onder druk wordt gezet en de bal niet meer zo eenvoudig kan laten rondgaan komt de ploeg in de problemen.

Er staan dan eenvoudigweg te veel aanvallend ingestelde spelers op het plein, waardoor de defensie het niet meer kan bolwerken.

“Wanneer we worden teruggedrongen worden de afstanden tussen de linies te groot en is het voor Mike Van Camp niet meer te belopen. We zullen moeten gaan trainen op een compactere speelstijl, zodat we ook op zulke momenten, wanneer we met 1-0 voorstaan niets meer weggeven,” aldus Filip Vandooren.

Dat laatste deed Merksem gisteren wel, al kwam de gelijkmaker, direct na de pauze uit een standaardsituatie.

Een vrije trap van Stojanovic, op 20 meter van het doel, verdween in het doel achter Wuyts en betekende het einde van de Merksemse voorsprong.

De ruimtes lagen voor Zandvliet in die fase direct na rust vooral op de Merksemse linkerkant, waar Ouriagli te weinig defensief werk deed.

Zandvliet maakte er slim gebruik van en zag een aanval over die flank na een uur spelen door Stojanovic worden afgerond: 2-1.

Op de voorsprong van de thuisploeg viel op dat moment niets af te dingen, en hoewel Merksem in de slotfase - tegen tien van Zandvliet - middels de lange bal nog iets probeerde te forceren, bleef het lange centrale duo van Zandvliet zonder problemen overeind.

Ouriagli had nog een goede kopkans, maar daar bleef het bij.

Verliezen op Zandvliet is voor geen enkele ploeg een schande, maar met de reeks die Merksem wacht (Wilrijk, 's Gravenwezel, Mariekerke) is de dreiging van een nul op twaalf ineens heel reëel.

En daar wordt geen enkele voetballer vrolijk van...

Arjan Plantinga

 
Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren