27/02
Voetbal, 2e Provinciale A: Merksem-Wintam 3-0
Merksem lijkt klaar voor titelstrijd

Merksem SC speelde zaterdagavond een van zijn sterkste wedstrijden dit seizoen en zette zo Wintam verrassend eenvoudig aan de kant.

Doelpunten van Ouriagli, De Backer en Mike van Camp zorgden voor een soevereine 3-0, waardoor de ploeg van coach Vandooren zich handhaaft op de eerste plaats, al staat Wilrijk er qua verliespunten beter voor.

Merksem won zaterdagavond verrassend eenvoudig van Wintam

Positief was ook dat de Merksemse defensie voor de 12e keer dit seizoen de nul hield en dat er bovendien voor de tiende keer op rij niet werd verloren - een record.

Lange ballen
In de openingsfase zag het er niet naar uit dat Wintam zich zo gewillig aan de kant ging laten zetten.

De bezoekers hanteerden veelvuldig de lange bal richting de boomlange Lukaku en voor Merksem betekende dat alle hens aan dek.

Mandekkers Boons en Jurgen Van de Velde bleven echter overeind en naarmate de eerste helft vorderde trok Merksem het spel meer en meer naar zich toe.

Dat resulteerde in een paar kleine kansjes, maar groot gevaar was er in het eerste half uur niet voor het doel van Patrick Corthals.

Doelman Patrick Corthals ziet hoe verdediger Hans Manaert (12) het schot van Ouriagli (niet op de foto) niet meer kan keren

De goal van Ouriagli in de 34e minuut kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen.

Een Merksemse aanval leek op niets uit te draaien toen Imad Ouriagli besloot de afgeslagen voorzet van een paar meter buiten de backlijn ineens op zijn pantoffel te nemen.

Zijn botsende volley was teveel voor Corthals en ook Hans Mannaert kon op de doellijn geen redding meer brengen: 1-0.

De openingstreffer gaf Merksem iets meer vertrouwen, het veldspel werd rustiger en binnen de tien minuten was de wedstrijd beslist.

De tweede Merksemse treffer volgde na een mooie aanval over veel stations die uiteindelijk eerst Mario Hemans iets links van het doel alleen voor de keeper bracht.

Diens poging stuitte op Corthals, waarna Abdel Edders het vanaf de rechter kant mocht proberen.

Edder's schot werd gekraakt door een verdediger zodat de bal midden voor het doel tot bij de geheel vrijstaande Bram De Backer caramboleerde.

Kenneth De Buyser (17) komt te laat om Bram De Backer van de tweede Merksemse treffer af te houden

Die nam rustig de tijd om goed aan te leggen en liet de doelman en twee verdedigers op de lijn geen kans: 2-0.

Het was alweer de de elfde treffer van De Backer.

Pluim voor de defensie
Vanaf dan was duidelijk dat Merksem een gewonnen wedstrijd speelde.

Dat was natuurlijk helemaal het geval toen Mike van Camp vroeg in de 2e helft met een gillend schot van net geen 25 meter voor 3-0 zorgde.

De 35 minuten die resteerden waren daarna van geen enkel belang meer.

Wintam was onmachtig en voor Merksem hoefde het allemaal niet meer zo nodig.

Assistent-coach Charles Joris was een tevreden mens maar moest erkennen dat zijn ploeg het in het eerste half uur moeilijk had gehad.

Imad Ouriagli moest in de tweede helft naar de kant met een kwetsuur aan zijn elleboog

“Maar dat kwam ook omdat we het spel van Wintam te veel meespeelden. Omdat zij fysiek sterker waren hadden we het even moeilijk. We hebben de ploeg dan gezegd meer over de grond te spelen en konden de wedstrijd dan in het laatste kwartier naar ons toe trekken. In de rust hebben we er op gehamerd de organisatie niet te verwaarlozen, daardoor konden we de wedstrijd vroeg in de tweede helft op slot gooien,” aldus Joris, die vooral ook zijn defensie een grote pluim gaf.

“Eigenlijk haalde iedereen vandaag een dikke voldoende maar enkele spelers wil ik er toch uitlichten. Van Schevensteen is de topscorer in de reeks, maar ik heb hem vandaag tegen Kenneth Boons niet gezien. Jurgen Van de Velde speelde aan de andere kant Maleka volledig uit de wedstrijd en ook Mike Van Camp was fantastisch, vond ik.”

Merksem gaat nu twee keer achtereen op verplaatsing (Schelle en Gooreind) en met een zes op zes uit die matchen blijft er nog maar één doel over: het Kampioenschap!

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand

     
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren