30/10
Voetbal, 2e Provinciale A:
Wintam - Merksem SC 0-4

Hattrick Tom Van Camp brengt Merksem terug op derde plaats

Met een angstig voorgevoel reisde Merksem vandaag naar Eikevliet voor de wedstrijd tegen het plaatselijke Volharding Wintam.

Met een zeer goed gevoel stapte men aan het eind van de middag weer in de bus naar Merksem, want een bijna perfect afwerkend SC had een directe concurrent op een stevige nederlaag getracteerd.

Tom Van Camp
...drie goals...

Man van de wedstrijd was Tom Van Camp die zijn ploeg in de eerste helft middels een gave hattrick een 0-3 voorsprong bezorgde.

Omdat Bram De Backer nog voor het rustsignaal een vierde in de netten deponeerde ging Merksem met een riante marge pauzeren.

“In de rust spookte even het Hemiksem-scenario door mijn hoofd, en ik heb de spelers dan ook nog even op het hart gedrukt dat dat niet voor herhaling vatbaar was,” zei coach Filip Vandooren na afloop.

Zover kwam het echter helemaal niet, want Wintam werd ook in de tweede helft moeiteloos stilgehouden.

Rood
De voorsprong halverwege was des te oppmerkelijker omdat de Merksemnaren op dat moment al een half uur met een man minder speelden.

Nadat Van Camp namelijk in de 10e minuut op een voorzet van Khalid Moussaoui zijn eerste goal had laten aantekenen, werd Imad Ouriagli in de 15e met rood naar de kleedkamer gestuurd.

Imad Ouriagli
...rood...

“Een verdediger van Wintam gaf hem in het voorbijgaan een tikkie. Dat zag de arbiter niet, de reactie van Imad wel,” aldus Vandooren.

Voor Merksem betekende het wegzenden van de jonge middenvelder dat het de aanvallende aspiraties iets moest temperen, maar desondanks bleef men de betere ploeg.

In de 23e minuut kon Van Camp daardoor zijn tweede maken p een steekpass van Abdel Edders, en een kwartier later was het wederom Edders die - met een doorkopbal deze keer - Van Camp bediende.

Twee minuten voor de rust was Van Camp dan zelf de aangever en liet hij Bram De Backer de 0-4 eindstand bepalen.

Na de rust ging Wintam wel iets nadrukkelijker op zoek naar een treffer, maar de door Marc Jacobs geleide defensie bleef - zeker toen ook Wintam tot tien gereduceerd werd - zonder grote moeite overeind.

Sterker de beste kansen waren zelfs voor Merksem, maar gescoord werd er niet meer.

Door de overwinning en het verlies van Zandvliet en Mariekerke staat Merksem nu gedeeld derde, maar is het verschil met de cruciale negende plaats maar vier punten.

“Nu zie je al hoe duur het puntverlies tegen Hemiksem en Brasschaat is geweest. Met die vijf punten erbij staan we stijf tweede,” verzuchtte Vandooren nog tot slot.

Voetballend zoals Merksem nu doet hoeft men zich daarover echter niet al te veel zorgen te maken, want met 0-4 gaan winnen bij een ploeg die vooraf vierde stond is gewoon heel erg goed.

Arjan Plantinga

 
Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren