23/04
Voetbal 2e Provinciale A: SK Wilrijk-Merksem SC 1-1 (1-1)
Merksem moet adem nog even inhouden...

De statistieken voorspelden dat een gelijkspel de meest waarschijnlijke uitslag was, en dat werd het dan ook, zondagnamiddag aan de Moerelei in Wilrijk.

In de schaduw van de skipiste ontspon zich een keihard duel dat nooit goed was maar wel verschrikkelijk spannend.

Kenneth Boons illustreert de Merksemse onverzettelijkheid terwijl hij Arben Mamusha afstopt

Merksem kwam na een sterke openingsfase al in de 7e minuut op voorsprong via Beck, maar lang mochten de bezoekers daar niet van genieten.

Een misverstand tussen Tom Viroux en doelman Roel Wuyts liet Orueta namelijk in de 25e minuut eenvoudig voor de gelijkmaker zorgen.

In het verloop van de tweede helft had Merksem het erg moeilijk, terwijl in de tweede helft beide ploegen enkele kansen op meer treffers hadden.

Door de 1-1 blijft Merksem koploper en kan men het komende zondag in de laatste wedstrijd van het seizoen afmaken.

Handrem
Wanneer Merksem ergens in februari thuis tegen Mariaburg speelt maakt niemand zich zorgen over het resultaat.

Met de huidige verhoudingen in 2e A zou winst voor Merksem een vrijwel absolute zekerheid zijn.

Maar nu zondag is het anders.

Winst betekent namelijk dat Merksem kampioen is en met die druk op de schouders is het natuurlijk moeilijk voetballen, ook als men thuis tegen (het al gedegradeerde) Mariaburg speelt.

Spelers en coaches van Merksem SC weigerden dan ook hardnekkig om de titel al als binnen te beschouwen.

SK Wilrijk-Merksem SC was een keihard duel, vooral ook omdat de arbiter zijn kaarten thuis had gelaten

“Iedere wedstrijd moet gespeeld worden,” was de meest gehoorde prognose.

Er werd zondagavond wel een klein feestje gevierd, want alles was in Merksem al in gereedheid gebracht voor de titel die bij winst zondag al voor de ploeg van Filip Vandooren was geweest.

Maar het was een feestje met de handrem erop.

Die handrem werd vooral aangetrokken door spits Tom Van Camp, want die had in de 93e minuut van het duel de titel op de schoen.

Schitterend vrij gespeeld door Imad Ouriagli mocht hij vanaf de penaltystip op een halfleeg doel schieten, maar helaas schoot Van Camp de bal recht op Wilrijk-verdediger Johan Laeremans.

Niemand die het Van Camp kwalijk nam, maar door die misser was er wel iets van teleurstelling na de puntendeling die Merksem de kans biedt om het komende zondag allemaal af te maken.

Kevin Beck!
Het gelijkspel was wel terecht.

Wilrijk had uiteraard het betere van het spel, maar iets anders werd niet verwacht omdat het tenslotte de gastheren waren die moesten winnen.

In de 93e minuut kwam Merksem heel dichtbij het kampioenschap, maar Imad Ouriagli (16) ziet hoe Tom Van Camp zijn panklare voorzet vanaf 11 meter tegen Johan Laeremans (l.) aanschiet

Maar het ontbrak Wilrijk aan de echte wil om vol voor de winst te gaan.

Zo hield men tot de allerlaatste minuut constant minstens vier spelers achter de bal en ging men ook bij de laatste vrije trap in de buurt van de Merksemse backlijn niet massaal naar voren.

Ook Wilrijk wist dat het met een gelijkspel niet helemaal afgelopen is wat betreft hun titelkansen, maar hopen op Merksems puntverlies tegen Mariaburg is natuurlijk een risicovolle speculatie van Eddy Schaessens en zijn mannen.

Wilrijk kreeg Merksem dus niet op de knieën en dat was wederom te danken aan die geweldige Merksemse defensie.

Doelman Roel Wuyts moest twee keer schitterend redden en voor hem waren Jurgen Van de Velde, Kenneth Boons en Mike Van Camp hun directe tegenstanders volledig de baas.

De grootste pluim ging echter naar Kevin Beck.

Geen grote blijdschap na het laatste fluitsignaal bij Merksem-coach Filip Vandooren, ook al weet hij dat de titel nu wel heel erg dichtbij is

Hij scheen zich het meest te realiseren dat de arbiter zijn gele kaarten had thuis gelaten en ging als bezeten te keer op het middenveld.

Een tackle hier, een bodycheck daar en zo nu en dan een wel-geplaatst knietje - links, rechts, voor en achter; overal was Kevin Beck.

Wanneer Wilrijk dan eens een gaatje vond in de geel-blauwe muur was er altijd laatste man Dirk Van de Velde om erger te voorkomen.

In kansen en doelpunten was er dus geen verschil tussen Wilrijk en Merksem, wél in de wil om kampioen te spelen.

Die was bij Merksem groter dan bij Wilrijk en het is daarom dat Merksem komende zondag Mariaburg verslaat en kampioen wordt.

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren