26/09
Voetbal, 2e Provinciale A
Merksem SC-Sparta Linkeroever 2-0

Merksem groeit

Het bewijs dat Merksem op de goede weg is werd gisteren vooral in de eerste helft ontegenzeggelijk geleverd.

Wanneer deze ploeg ook nog eens iets scherper wordt in de afwerking kunnen er dit seizoen nog hele verrassende dingen gebeuren in het Jef Mermans-Stadion.

Abdel Edders is belangrijk voor het nieuwe Merksem. Niet alleen omdat hij via deze penalty de wedstrijd besliste.

Het voetbal dat Merksem SC gisteren voor de pauze liet zien was namelijk van een nivo zoals we het lang niet hebben mogen beleven aan de Speelpleinstraat.

Vlotte combinaties, veel beweging en de bereidheid om vuil werk voor een ander op te knappen; het zijn aspecten van een succesvolle voetbalploeg en Merksem had het gisteren een helft lang allemaal.

Kansen
Merksem speelt dit seizoen een pak aanvallender, met drie in plaats van twee spitsen en vooral ook met twee creatieve mensen - Edders en Ouriagli - erachter.

Die twee brengen meer voetbal in de ploeg en geven Merksem de kans de tegenstander zijn wil op te leggen.

Bram De Backer was een doorlopende plaag voor de de Sparta-defensie. Hij miste alleen de scherpte in de backlijn om ook tot scoren te komen.

Ondanks het Merksems overwicht in de eerste helft bleef het bij een handvol onbenutte kansen.

Moussaoui joeg het leer van net buiten de backlijn op de kruising en De Backer was meerdere keren gevaarlijk met het hoofd.

Sparta kon er in de eerste 45 minuten helemaal niets tegenover stellen, en mocht zijn handjes dichtknijpen dat het halverwege 0-0 stond.

Doorzichtig
Na rust een heel ander verhaal.

Sparta-trainer Van Heurk had zijn tactisch plannetje bijgesteld en bracht een extra aanvaller.

Hierdoor kon Mike Van Camp zich minder aanvallend inschakelen en het gevolg daarvan was dat Imad Ouriagli en Abdel Edders veel minder in balbezit kwamen.

Merksem behield wel het initiatief, maar leed nu vaak veel dichter bij de eigen goal balverlies, waardoor Sparta enkele keren gevaarlijk was op de counter.

Ook de bezoekers wisten hun kansen echter niet te benutten en het duel leek af te stevenen op 0-0.

In de 81e minuut was het dan echter toch nog raak.

De 81e minuut: Kenneth Boons (r.) is het meest slagvaardig in de kluts en zorgt voor 1-0

Een hoekschop van Moussaoui werd aan de tweede paal door Abdel Edders terug in de doelmond gekopt, waar centrale verdediger Kenneth Boons het meest slagvaardig was en vanuit de kluts de 1-0 liet aantekenen.

De wedstrijd was helemaal beslist toen Davy Dictus bij het scheiden van de markt Edders in de backlijn onderuit trok en de aanvallende middenvelder zelf het vonnis vanaf elf meter voltrok.

“De match had aan de rust al beslist moeten zijn. Dat niet zo was had ons zuur op kunnen breken. We speelden goed, al was het offensief iets te doorzichtig,” meende Merksem-coach Vandooren na afloop.

“De afstemming klopt nog niet helemaal, maar dat komt ook omdat we sinds twee weken een ander systeem hanteren. Het heeft nog eventjes tijd nodig voordat iedereen precies waar hij moet lopen.”

Arjan Plantinga

 
Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
 
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren