19/12
Voetbal, 2e Provinciale A:
Merksem SC-'s Gravenwezel 4-1

Feestvreugde weer bedorven

De voetbalwereld kent een dik zwartboek met beestachtige overtredingen.

Wereldberoemd is de doodschop die Andoni Goicoechea, de beenharde verdediger van Atletico Bilbao, uitdeelde aan Diego Maradonna, toen bij Barcelona.

Ontzetting op het gezicht van Abdel Edders terwijl Khalid Moussaoui doodstil op de grond ligt na de beestachtige aanslag op zijn benen van Danny Tibermont

Vermaard ook de smerige tackle van Feyenoord-middenvelder Paul Bosvelt op Dennis Irwin van Manchester United of de criminele bodycheck van de Duitse doelman Tony Schumacher waardoor de Franse middenvelder Patrick Battiston enkele minuten knock-out op de grasmat lag en daara nooit meer 100% werd.

In dat rijtje misdadige acties op een voetbalveld past ook de crapuleuze aanslag van 's Gravenwezel-verdediger Danny Tibermont gisterennamiddag op de frêle Khalid Moussaoui.

Gefrustreerd door het feit dat zijn ploeg in het eerste half uur volledig van de mat werd gespeeld door een ontketend Merksem (4-0 na 30 minuten) met Moussaoui als één van de speerpunten, verloor de Materazzi van de Kempen in de 35e minuut volledig de pedalen en vloog hij met gestrekt been op kniehoogte richting de slalommende Merksemse aanvaller.

Het gekraak van Moussauis scheen- en kuitbeen was in het hele stadion te horen, waarna de jonge flankspeler angstig stil bleef liggen.

Tibermont stond op, wreef de modder van zijn tronie en nam lachend de gele (!) kaart van de arbiter in ontvangst.

Abdel Edders zet in de 13e minuut de 3-0 op het bord

Rood was de enig juiste straf geweest, met een schorsing van een week of zeven er bovenop, vooral ook omdat Tibermont niet aan zijn proefstuk toe was en al eerder collega-voetballers ongelukkig schopte.

Danny Tibermont mag zijn slagerspraktijken na de winterstop echter vrolijk voortzetten, terwijl Khalid Moussaoui - kuit- en scheenbeen gebroken - pas na de zomervakantie weer zal kunnen lopen.

Of hij ooit nog op nivo zal kunnen voetballen blijft voorlopig een vraag.

Smullen
De actie van Tibermont was een afschuwelijke smet op een verder geweldige voetbalmiddag voor Merksem SC, dat dus na de vechtpartij van vorige week weer een feestje met een hele nare bijsmaak vierde.

Tot dat moment was Merksem oppermachtig.

De ploeg van Filip Vandooren schoot furieus uit de startblokken en voor de bezoekers doorhadden dat de wedstrijd begonnen was stond er al 2-0 op het scorebord.

Vooral bij de eerste Merksemse goal was het smullen.

Een schitterende aanval gleed als een warm mes door de 's Gravenwezelse boter die dienst deed als defensie, om uiteindelijk door Bram De Backer afgerond te worden.

In de tweede helft vond Merksem het welletjes, al kwam Tom Van Camp nog dicht bij een vijfde Merksemse treffer

Terwijl doelman Mertens en zijn makkers zich nog achter de oren stonden te krabben lag de 2-0 al in het net, door een kopbal van de mee opgekomen verdediger Kenneth Boons.

De toon was gezet en Merksem rook bloed.

's Gravenwezel zwalkte als een gewond dier over het plein en had geen enkel verweer meer tegen de Merksemse aanvalsdrift.

In de 13e minuut bediende Kevin Beck Abdel Edders ter hoogte van de penalty stip.

De Merksemse topscorer (14 goals inmiddels) kapte zich handig vrij en versloeg Mertens met een schuiver in de linker hoek: 3-0.

De ergste honger was dan bij Merksem enigszins gestild, maar helemaal verzadigd was de verrassing van het seizoen nog niet, want nog voor het half uur voorbij was kon Mertens een vierde keer gaan vissen.

De Backer vond Edders vrij aan de rechter kant, waarna de Merksemse aanvalsleider het duel volledig besliste met een wippertje richting verre hoek.

Kort daarna volgde de afschuwlijke tackle van Tibermont op Moussaoui en was de lol eraf.

Begrafenis
De Merksemse spelers stonden als verdoofd op het veld en waren in gedachten bij hun teamgenoot, die per ambulance werd afgevoerd naar het Jan Palfijn, waar hij gisteravond nog werd geopereerd.

's Gravenwezel mocht daardoor iets meer initiatieven naar voor ontplooien en na een onhandige overtreding van Boons zelfs een penalty verzilveren voor 4-1.

De mooiste goal kwam op naam van Bram De Backer. Niet zozeer vanwege de afwerking, maar wel voor de schitterende aanval die eraan vooraf ging

Daar bleef het echter bij voor de bezoekers.

Na de rust kreeg Merksem, dat niet echt meer aandrong, nog enkele kansjes op een vijfde treffer en moest doelman Roel Wuyts aan de andere kant één keer echt ingrijpen op een kopbal van Gustaaf Johnson.

Die kon overigens kort daarna wél met rood van het veld nadat hij zijn elleboog op het voorhoofd van Jeroen Forceville plantte.

Filip Vandooren: “Ik heb ze in de rust gezegd de organisatie te handhaven en verder niets meer weg te geven, maar dat was al moeilijk genoeg. Iedereen was zwaar aangeslagen door wat er met Khalid gebeurde. Hoewel we met 4-0 voor stonden, leek het wel een begrafenis in de cabine. Vorige week was het een vechtpartij, nu zo'n achterlijke overtreding en de zware kwetsuur van Khalid die ons feestje verpest.”

Mariekerke
Vooruitkijkend zal de match tegen Mariekerke (8 januari) voor Vandooren beslissend zijn over de doelstellingen voor het vervolg van de competitie na de winterstop.

Zijn ploeg staat na gisteren tweede, drie punten achter Mariekerke, maar de marge naar de achtste plaats is nog steeds maar zeven punten.

“We recupereren na de winterstop waarschijnlijk Mario Hermans en Dirk Van de Velde en hopelijk kort daarna ook Marc Jacobs. Door het wegvallen van Khalid zullen we die nodig hebben. Mochten we op Mariekerke gaan winnen dan moeten we er wellicht serieus over gaan nadenken om voor die eerste plaats te gaan. Verliezen we daar dan is het eerste nog een paar weekskes naar beneden kijken om van die achtste plaats weg te blijven.”

Arjan Plantinga

Programma en uitslagen 06/07 Uitslagen 05/06
Uitslagen 04/05 Uitslagen 03/04
www Stand
terug start reageer lees de reacties
   

Omhoog

privacybeleid

Omhoog

©ALP

web
analytics

Adverteren